Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana 15. sednica Skupštine grada

16.05.2018.

Na 15. sednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće usvojeno je, većinom glasova, svih 17 tačaka dnevnog reda. Usvojene su, između ostalog, Odluka o donošenju Plana detaljne regulacije za drugu deonicu kanala „Orom-Čik-Krivaja“, podsistema za navodnjavanje „Tisa- Palić“ na teritoriji grada Subotice, Odluka o donošenju regionalnog plana upravljanja otpadom za grad Suboticu i opštine  Bačka Topola, Mali Iđoš, Senta, Čoka, Kanjiža i Novi Kneževac za period od 2018. do 2028. godine i odluka da se za direktora ustanove kulture Art bioskop „Aleksandar Lifka”, na mandatni period od četiri godine, imenuje dosadašnji v. d. direktora Gordana Guberinić.

 11847_1.jpg

Priznanje „Dr Ferenc Bodrogvari“ ove godine biće dodeljeno Sonji Berti, nastavnici tambure, Janošu Breneru, profesoru mađarskog jezika i književnosti i Miroslavu Idiću, nastavniku harmonike.

Na današnjoj sednici Skupštine grada odbornici su, takođe, dali saglasnost na program poslovanja Fondacije mentalne higijene „Expecto“ sa finansijskim pokazateljima za 2018. godinu. Usvojen je i izveštaj o radu Gradskog pravobranilaštva i zaštitnika građana, a imenovani su i članovi Saveta Međunarodnog filmskog festivala.