Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz sporta

Goran Marinković jednoglasno izabran za generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije

20.05.2018.

Dosadašnji vršilac dužnosti generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije, Goran Marinković, na predlog predsednika Saveza Davora Štefaneka, jednoglasno je izabran za generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije od strane 169 delagata, koliko ih je bilo prisutno. On je posle pet meseci rada na mestu v.d. generalnog sekretara napravio vidne rezultate u Sportskom savezu Srbije i time samo potvrdio odluku predsednika Davora Štefaneka da upravo on vodi Sportski savez Srbije na ovoj funkciji.

11856_1.jpg

- Ovo je velika čast za mene da kao generalni sekretar predstavljam  Sportski savez Srbije. Hteo bih da se zahvalim predsedniku Sportskog saveza Srbije Davoru Štefaneku što je moje ime i prezime stavio kao predlog a naravno i vama članicama odnosno predstavnicima skupštine Sportskog saveza Srbije što ste taj predlog prihvatili. Kao što sam i rekao velika čast ali naravno obaveza da ispunimo zacrtane ciljeve i zadatke koje je naš predsednik zacrtao prilikom svog imenovanja u decembru – izjavio je Marinković.

U prethodnom periodu smo, naveo je, i predsednik, i saradnici iz Saveza obišli mnogo gradova i opština, upoznali mnoge od vas, susretali se sa dobrim stvarima, kao i sa problemima, ali smatram da smo zajedničkim delovanjem i naravno razumevanjem ljudi iz lokalnih samouprava uspevali da otklanjamo probleme,

– Smatram da je to  ključ stvaranja jakog temelja sporta koji će u nekom buducem periodu doneti jos bolje rezultate. Sportski savez Srbije. kao najveća sportska organizaciju na Balkanu će uvek biti tu za svoje članice i tim u kom se i ja nalazim sada, će uvek biti spreman da sagleda probleme sa kojima se naše članice susreću i naravno da ćemo uvek biti tu da to sagledamo i na terenu. Hvala još jednom na izboru – istakao je novoizabrani generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

11856_2.jpg