Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Najavljen 12. Međunarodni i regionalni sajam – „Subotički sajam 2018”

24.05.2018.

Međunarodni i regionalni sajam – „Subotički sajam 2018“, održaće se od 31. maja do 2. juna, u subotičkoj Hali sportova. Subotica, kao grad domaćin, će dvanaesti put biti mesto susretanja privrednika iz Italije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske i Srbije, mesto poslovnih kontakata i razmene ideja. Vodeća tema Sajma biće i ove godine turizam.

11868_1.jpg

Član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, Srđan Samardžić, objasnio je da je turizam jedno od glavnih strateških opredeljenja daljeg razvoja grada Subotice i da je zbog toga odlučeno da ova privredna grana i ove godine bude, pored ostalih, vodeća tema „Subotičkog sajma 2018”.

– Ovogodišnji grad partner, na naše veliko zadovoljstvo, biće Bled, iz Slovenije, koji predstavlja jedan od najboljih primera kada je reč o turizmu i razvoju turizma u ovom delu Evrope. Ove godine imaćemo izlagače iz sedam zemalja. To su tradicionalno naši gosti,  osim izlagača iz Slovenije koje će predstavljati opština Bled, odnosno Turistička organizacija Bleda – istakao je Samardžić.

Predstojeći Sajam, naveo je, biće obogaćen nizom pratećih manifestacija u vidu stručnih aktivnosti, prezentacija, a pored bogatog kulturnog programa organizovana je i šetnja kroz grad za goste Sajma.

Direktor JKP „Subotičke pijace“, Ilinka Vukoja, kazala je da je privlačenje zainteresovanih izlagača završeno i da će Hala sportova biti puna.

– Svih 1.800 kvadratnih metara unutrašnjeg prostora je popunjeno, tako da će se na jednom relativno malom prostoru naći impozantan broj privrednika iz Subotice i čitavog regiona.  Ove godine Hala sportova je klimatizovana, što je godinama unazad bio zahtev kako izlagača tako i posetilaca Sajma, a to je značajan iskorak u kvalitativnom smislu, jer obezbeđuje veći  komfor za sve izlagače i posetioce Sajma – naglasila je Vukoja.

Ona je navela i da je ove godine javna nabavka za izgradnju štandova urađena na vreme i da će u sredu 30. maja izlagači moći da preuzmu štandove i prilagode ih svojim potrebama.

– Svim posetiocima, koji to budu želeli, jedan izlagač obezbedio je tromesečnu pomoć na putu za jun, jul i avgust. Potrebno je samo da ispune anketni listić i dobiće ovaj vredan poklon – rekla je Vukoja.

Savetnik RPK Severnobačkog upravnog okruga, Laslo Karai, kazao je da je Privredna komora Srbije ove godine obezbedila štand većih gabarita koji će moći da objedini privrednu ponudu skoro svih regiona Srbije.

– Imaćemo i goste, komore iz Banja Luke, Osijeka, Čongrada, a obezbedili smo i prisustvo 11 regionalnih komora iz Srbije. Ponosni smo što smo  okupili oko 70 izlagača koji će predstaviti ne samo proizvode već i usluge, kao i turističku ponudu svoga kraja. Komora je izuzetno zadovoljna odzivom privrednika, jer je ovaj 12. Sajam  omogućio dolazak  najvećeg broja izlagača do sada. To dokazuje da je Subotički sajam održiv i da je dobra osnova za dalji razvoj naše sajamske aktivnosti – podvukao je Karai.

Već 31. maja, nakon otvaranja Sajma, dodao je, na štandu Privredne komore Srbije gosti će biti  iz Republike Crne Gore, državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma Damir Davidović će predstaviti turističke potencijale te zemlje.  

– Drugog dana Sajma, 1. juna, ministar životne sredine Goran Trivan će biti gost na štandu Privredne komore Srbije – najavio je Karai.

„Subotički sajam 2018” biće otvoren od 10.00 do 19.00 časova, 31. maja i 1. juna, dok će u subotu, 2. juna, na dan zatvaranja, biti otvoren do 14. časova. Svečano otvaranje Sajma zakazano je za  četvrtak, 31. maj, u 11.00 časova, u Hali sportova.

Ulaz za sve  posetioce je besplatan.