Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijem za fudbalerke, rukovodstvo i stručni štab ŽFK Spartak

29.05.2018.

Fudbalerke Spartaka su ove godine, osmi put za redom a deveti put u istoriji kluba, postale šampionke države. Povodom ovog velikog uspeha, prvotimke, stručni štab i rukovodstvo ŽFK Spartak, danas je, u Plavoj sali Gradske kuće, primio član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović.

11877_1.jpg

Uz čestitke na postignutim rezultatima, Simović je istakao da su fudbalerke Spartaka ponos našeg grada i deo jedne velike sportske porodice.

– Ponosan sam na sve klubove koji su ove godine ostvarili prestižne rezultate u raznim rangovima takmičenja. Pored rvača, odbojkaša i fudbalera, i fudbalerke Spartaka izborile su plasman na međunarodnu sportsku scenu.  Gradonačelnik Bogdan Laban voli i podržava subotički sport i budžet za sport se iz godine u godinu povećava. Ono što treba da znate jeste da nas vaši dobri rezultati podstiču da  intezivno radimo na stvaranju nove sportske infrastrukture – istakao je Simović.

On je naveo da će 17. juna biti poznat izvođač radova za izgradnju nove atletske staze na Gradskom stadionu i da će već tokom jula i avgusta početi radovi na njenom postavljanju.

– Radovi obuhvataju izgradnju velike atletske staze, uređenje okolnih staza i deo iza golova. Sve će biti renovirano, postavljena nova tartan podloga, a uz postojeće reflektore stadion će spolja mnogo lepše izgledati. Za novu atletsku stazu, renoviranje svlačionica ŽFK Spartak i Atletskog kluba Spartak i svih toaleta na Gradskom stadionu, Ministarstvo za omladinu i sport Republike Srbije obezbedilo je 57 miliona dinara – naglasio je Nemanja Simović

Prema njegovim rečima, rebalansom budžeta grada Subotice koji je planiran za drugu polovinu juna, predviđeno je da se izdvoji 10 miliona dinara kako bi se, zajedno sa Pokrajinskom vladom koja bi trebalo da obezbedi isto toliko sredstava, kompletno zamenila trava na Gradskom stadionu.

Predsednik ŽFK Spartak, Zoran Arsić, zahvalio se na podršci koju subotička lokalna samouprava pruža ovom sportskom kolektivu. Istakao je da mu je gotovo podjednako važan istorijski uspeh ŽFK i FK Spartak, jer su oba kluba ove godine izborila plasman na evropsku fudbalsku scenu, i vraćanje ugleda i dostojanstva Ženskom fudbalskom klubu Spartak koje je, kako je naveo, ne tako davno bilo dovedeno u pitanje.

– Mi i smo i ranije dolazili u Gradsku kuću, ali nikad kao danas taj prijem za nas nije imao tako veliki značaj. Iako su naše prvotimke već odavno, uključujući i ovu godinu,  najbolje što Srbija ima u ženskom fudbalu, vrata Gradske kuće su, nažalost, neko vreme za naš kolektiv bila zatvorena. Važnost i težina današnjeg prijema ogleda se u tome što se ŽFK Spartak vratio na način koji je malo ko očekivao, sa poverenjem koje, verujem, nikada više neće biti poljuljano. Ne tako davno doveden je u pitanje ugled i dostojanstvo našeg kluba zahvaljujući pojedincima u ovom gradu kojima su naši uspesi smetali – podvukao je Zoran Arsić.

11877_2.jpg