Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Dodeljena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“

31.05.2018.

Istaknutim pojedincima, kompanijama i institucijama sa teritorije Severnobačkog i Zapadnobačkog upravnog okruga danas su, u Velikoj većnici Gradske kuće, uručena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“. Među 24 dobitnika ovog prestižnog priznanja je i Grad Subotica, kao najuspešnija lokalna samouprava u regionu.

11884_1.jpg

Gradonačelnik Bogdan Laban je, obraćajući se prisutnim  privrednicima, gostima i laureatima, istakao da nije slučajno što se ovo priznanje koje, kako je naveo, svedoči o stasavanju preduzetničke kulture i stvaralaštva u Srbiji, dodeljuje upravo na dan otvaranja dvanaestog Međunarodnog i regionalnog Subotičkog sajma,

– I dodela priznanja koje nosi naziv velikog filantropa, dobrotvora i zadužbinara kapetana Miše Anastasijevića, projekat je koji, baš kao i Subotički sajam, deli iste vrednosti – promovisanje privrede i razvijanje prekogranične saradnje. I traje skoro 20 godina. Neka ovo priznanje bude podstrek da radimo i stvaramo još više i bolje i da zajednički razvijamo ekonomski i društveni prosperitet u Republici Srbiji, ali i celom regionu – naglasio je Bogdan Laban.

Na krilaticu kapetana Miše Anastasijevića „da treba i biti i imati, ali i dati” podsetio je profesor  dr. Radovan Pejanović, predsednik žirija koji je proglasio dobitnike ovog prestižnog priznanja.

Član žirija za dodelu nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“, Pero Zubac, rekao je, između ostalog, da je lepo što otkrivamo uvek uspešne ljude u raznim delatnostima, ljude koji ovu našu zemlju prave boljom, što tu ima od najuspešnijih privrednika do najuspešnijih sportista i ljudi iz kulture.

Među ovogodišnjim dobitnicima povelje „Kapetan Miša Anastasijević“ su preduzeće „Bane“ iz Subotice; ATB Sever iz Subotice; „Telek paprika“ iz Martonoša; JKP „Prostor“ iz Sombora; „Aluplast“ iz Apatina; Muzička škola Subotica; Slobodna zona Subotica; prof. dr Karolj Kasaš, redovni profesor na Građevinskom fakultetu u Subotici; dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica; dr Živorad Smiljanić, bivši predsednik opštine Apatin; Privredna komora Crne Gore i drugi.

U ime svih nagrađenih zahvalio se Mile Todorović, direktor kompanije ATB Sever iz Subotice.

Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“, u okviru projekta „Put ka vrhu“, već 18 godina dodeljuju agencija „Media Invent“ iz Novog Sada, Beogradski univerzitet, Univerzitet u Novom Sadu i Privredna komora Srbije najuspešnijim pojedincima, preduzetnicima i institucijama sa ciljem da podstakne i afirmiše preduzetništvo u Srbiji i zemljama u regionu.

 11884_2.jpg