Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Dodeljena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“

19.06.2018.

Sonji Berta, nastavniku tambure, Janošu Breneru, profesoru mađarskog jezika i književnosti i Miroslavu Idiću, nastavniku harmonike, zbog njihovih istaknutih dela i zapaženih ostvarenja u 2017. godini, večeras su u Velikoj većnici Gradske kuće svečano dodeljena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“. Priznanja nagrađenima uručio je predsednik Skupštine grada Subotice Tivadar Bunford.

11951_1.jpg

On je podsetio da je svečana dodela priznanja pod imenom dr Ferenc Bodrogvari, postala tradicija našega grada.

- Čovek čije ime ovo priznanje nosi, bio je istaknuti filozof, profesor, pisac i stvaralac koji je tokom svog rada značajno doprineo svetu kulture i umetnosti, kako za intelektualno društvo u Subotici tako i širom Jugoslavije. Kao priznanje za njemu svojstvena dela, prvi put mu je dodeljena nagrada “Šaman” posvećena umetnicima – rekao je Bunford.

Današnjom dodelom priznanja, naglasio je on, želimo da motivišemo  dobitnike kao pojedince da sa svojim trudom, radom, predanošću i ljubavlju budu malenkost koja će doprineti perspektivi naroda i čovečanstva baš kako su doprineli razvoju kulture i intelektualne svesti u našem gradu.

11951_2.jpg

- U modernom i užurbanom svetu u kojem živimo, nije lak zadatak pronaći mir i harmoniju, posvetiti se skrivenom kutku ljudskog duha koji teži ostvarenju snova i rezultata. Nadam se da će vas, mlade ljude, dodela ovog priznanja motivisati da i dalje predano i nesebično radite na sebi i vašim učenicima, našim budućim mladim nadama – dodao je Bunford.

Diploma i plaketa priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“ dodeljuje se na dan rođenja dr Ferenca Bodrogvarija.

11951_3.jpg