Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Đula Mešter promoter drugog Subotičkog polumaratona

01.08.2018.

Đula Mešter, proslavljeni odbojkaš zvanični je promoter drugog Subotičkog polumaratona, koji će se održati 2. septembra 2018. godine, u okviru proslave Dana grada, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u Medija-centru Gradske kuće. Pomoćnik gradonačelnika za ostvarivanje zajedničkih interesa i potreba građana i saradnju sa mesnim zajednicama Žužana Magoši, rekla je da je drugi Subotički polumaratan dobar primer kako kombinacija sporta i secesije može da bude uspešna i zanimljiva.

12035_1.jpg

- Ponosni smo na secesijska zdanja našeg grada koja će svim učesnicima Subotičkog polumaratona pružiti i vizuleni doživljaj za pamćenje – rekla je Žužana Magoši.

Narodni poslanik, trkač rekreativac i član Sportskog udruženja „Horizont”, Balint Pastor, naglasio je da mu je izuzetna čast što je zlatni odbojkaš Đula Mešter prihvatio da ove godine bude promoter Subotičkog polumaratona.

12035_2.jpg

– Nisam siguran da ćemo svake godine uspeti da kao promotera Subotičkog polumaratona obezbedimo olimpijskog šampiona ali mi gradimo partnerstvo na način da u timu imamo ljude koji su bili i koji jesu idoli u ovoj našoj sredini – naglasio je Pastor.

On je istakao i da je ponosan na organizaciju prošlogodišnjeg prvog Subotičkog polumaratona i da uprkos činjenici da u Srbiji ima mnogo uličnih trka, polumaratona, maratona, organizatori trke u Subotici ne gledaju ni na koga kao na konkurenciju.

- Svaka opština, svako  naselje može i treba da ima neku uličnu trku zbog rekreativaca i trkača profesionalaca. Mi u Subotici želimo da gradimo kvalitetnu trku, jer mislimo da za to postoje sve predispozicije – kazao je Pastor.

12035_3.jpg

Đula Mešter  je rekao da mu je kao bivšem atletičaru veliko zadovoljstvo da  bude promoter ovogodišnjeg Subotičkog polumaratona, da je prošle godine trku pratio iz publike i da se nada da će naredne godine biti učesnik u trci.

- Nadam se da će ljubitelji polumaratona doći u velikom broju i da će, ako ne budu u prilici da  se prijave kao učesnici, da budu podrška trkačima što će poslati jednu lepu sliku iz našeg grada i doprineti promociji sporta – rekao je Mešter.

Otvaranje ove sportske manifestacije počinje u devet časova  trkom najmlađih učesnika, od jedne do deset godina, odnosno trkama na 150, 300, 400 i 500 metara. Glavna polumaratonska kao i trka na pet kilometara startuju od 10.30 časova. Staza je identična prošlogodišnjoj, a trka je limitirana na tri sata.

-Novina je da ove godine posedujemo sertifikat AIMS IAAF A licence što konkretno znači da će rekordi na ličnom, državnom i svetskom nivou biti priznati, naravno uz verifikaciju atletskih sudija – rekao je Damir Dulić, član Sportskog udruženja „Horizont“.

Za uspešnost ovogodišnje trke pobrinuće se i oko 300 volontera iz Gimnazije, Ekonomske i Medicinske škole.

Organizatori drugog Subotičkog polumaratona i ove godine su zamolili sve sugrađane da 2. septembra imaju razumevanja i strpljenja, jer će ulice šireg centra grada biti zatvorene za saobraćaj u periodu od 10 do 14 časova.