Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Obeležen Dan grada

01.09.2018.

Podizanjem gradske zastave i svečanom sednicom Skupštine grada, na kojoj su uručene diplome i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“, obeležen je Dan grada Subotice, 1. septembar. Današnjoj svečanosti, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, bratskih i partnerskih gradova, nacionalnih saveta nacionalnih zajednica, verskih zajednica i kulturnih institucija, državnih i pokrajinskih organa, kao i republički i pokrajinski poslanici i odbornici Skupštine grada.

12072_1.jpg 

Na svečanoj sednici prisutnima su se obratili gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, i predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford.

Za istaknuto i trajno životno delo kojim se doprinosi podizanju ugleda grada Subotice u zemlji i inostranstvu, zvanje Počasni građanin dodeljeno je monsinjoru dr Ivanu Penzešu, biskupu. Njemu je diplomu i plaketu zvanja Počasni građanin uručio gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

12072_2.jpg 

Priznanje „Pro urbe“ za istaknuta dela koja značajno doprinose ugledu grada Subotice podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrednosti dobili su Branka Bešlić, psiholog,  Miloš Nikolić, profesor violine, i Slavica Tot Lučić, ekonomski tehničar u penziji. Njima je diplome i plakete priznanja „Pro urbe“ uručio predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford. U ime nagrađenih zahvalio se Miloš Nikolić.

12072_4.jpg

Svečana sednica počela je himnom „Bože pravde“, koju je izveo Crkveni hor „Sveti Roman Melod“. U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su David Sič (kontrabas) i Miroslav Idić (harmonika), iz Subotice.

 12072_3.jpg

Govor gradonačelnika Bogdana Bogdana Labana na svečanoj sednici Skupštine grada.

Govor predsednika Skupštine grada Tivadara Bunforda na svečanoj sednici Skupštine grada.