Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Poklon za bebu rođenu na Dan grada

02.09.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban danas je, u porodilištu subotičke Opšte bolnice, posetio bebu rođenu na Dan grada i majci dečaka Zolana, Agoti Koce, čestitao prinovu i uručio joj plaketu i poklon vaučer. Zolan, težak 3.660 grama i dugčak 50 centimetara, rođen je 1. septembra, u 8.20 časova.

12079_1.jpg

- Znamo da je u našoj zemlji prirodni priraštaj na nezavidnom nivou i svi bismo, i kao društvo i kao država, trebalo da se što bolje organizujemo da podržimo stvaranje i umnožavanje porodica. Grad Subotica nastavlja ovu tradiciju i u budućnosti će kroz razne pronatalitetne mere nastaviti sa pružanjem podrške  porodicama – naglasio je gradonačelnik Laban.

Načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice, prim. dr Aleksandar Radulović, zahvalio se subotičkoj lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Bogdanu Labanu što nastavljaju ovu tradiciju kojom grad, kako je naveo, na neki način, odaje priznanje majkama. Prema njegovim rečima, od početka godine, rođeno je 968 beba, što je za 52 manje, u odnosu na isti period prošle godine.

– Lepo je da ovako počne svaka ciklusna godina Grada sa što više porođaja. Do 1. septembra bilo je 947 porođaja. U odnosu na prošlu godinu rođeno je manje beba, ali nadamo se da se ta tendencija neće nastaviti uz podršku koju dobijamo od Grada Subotica, gradonačelnika Bogdana Labana i države u cilju unapređenja pronatalitetne politike – naglasio je Radulović, i dodao da je u porastu broj blizanačkih trudnoća, pretežno iz postupka asistirane reprodukcije - vantelesne oplodnje, što je, takođe, segment obuhvaćen merama pronatalitetne politike na svim nivoima.