Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Održana manifestacija „Izađi mi na teglu“

15.09.2018.

Pobednički ajvar pete po redu manifestacije „Izađi mi na teglu“, održane danas na centralnom gradskom trgu, jeste ajvar ekipe „Juniori“ iz Subotice koja je osvojila glavnu nagradu – šporet  „smederevac“. Drugo mesto zauzela je  ekipa „Ljutovo“, a treće ekipa „Tvrd orah“, iz Mesne zajednice „Makova sedmica“.

12108_1.jpg

Manifestacije „Izađi mi na teglu“  održana je u našem gradu treću godinu za redom, a ove godine za titulu ajvar majstora takmičilo se 13 ekipa. Organizator je za takmičare pripremio štand opremljen „smederevcem“ za pečenje paprika, kao i svim potrebnim stvarima za spremanje ajvara.

Koordinatorka projekta, Ljiljana Vukotić, izjavila je, tim povodom, da će peti karavan manifestacije „Izađi mi na teglu” u toku ove sezone obići 30 gradova i opština u Srbiji, a da će se 13. oktobra 2018. godine održati centralno takmičenje gde će se u kuvanju ajvara oprobati pobedničke ekipe iz ove sezone.

–Očekujemo oko  500 takmičarskih ekipa sa 5.000 učesnika koji će od avgusta do oktobra ispeći oko 15.000 kilograma paprike  – istakla je Ljiljana Vukotić.

Dosadašnji pobednici karavana bili su takmičari iz Leskovca, Kovačice, Bele Palanka i Kanjiže.  Prva nagrada u svakom gradu je šporet na kome je napravljen pobednički ajvar i ta ekipa će predstavljati svoj grad u velikom finalu gde se sastaju pobednici iz svakog grada u borbi za titulu najboljeg ajvar kuvara u zemlji. Ukupan nagradni fond u 5. sezoni manifestacije „Izađi mi na teglu“ iznosi oko 2.000.000 dinara.

12108_2.jpg