Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prvi ugovori sa lokalnim samoupravama o zajedničkom finansiranju železničke linije

27.09.2018.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, prisustvovala je danas potpisivanju ugovora između preduzeća „Srbija voz“ i pet lokalnih samouprava u Vojvodini o sufinansiranju železničkog prevoza na liniji Subotica-Kikinda-Subotica. U ime Grada Subotice ugovor je potpisao sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, Radoslav Vukelić.

12141_1.jpg

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Imre Kern rekao je posle potpisivanja u Vladi Srbije da ovaj ugovor pokazuje da su lokalne samouprave prepoznale da treba finansijski da pomažu ne samo autobuski, već i železnički saobraćaj. 

– Planiranom rekonstrukcijom pruge Subotica-Senta možemo očekivati još više putnika na ovoj liniji, ali će korist osetiti i privreda kad se na obnovljenoj pruzi poveća kapacitet pruge za prevoz tereta – istakao je Kern.

Vršilac dužnosti generalnog direktora „Srbija voza“ Jugoslav Jović kazao je da je potpisani ugovor jedan od najvažnijih koji je ta kompanija kao prevoznik potpisala.

– Ovaj ugovor je put za dalje poboljšanje usluga i primer koji bi trebalo da slede i druge lokalne samouprave – rekao je Jović.

Ugovor sa „Srbija vozom“ potpisali su, pored Subotice, grad Kikinda i opštine Čoka, Kanjiža i Senta.

12141_2.jpg