Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Izgrađena nova pumpna stanica u JP „Subotica-trans“

03.10.2018.

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, i direktor Javnog preduzeće za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju „Subotica-trans", Aleksandar Aleksić, obišli su danas, u sedištu JP „Subotica-trans“,  Segedinski put broj 84, novoizgrađenu pumpnu stanicu za snabdevanje vozila dizel gorivom. Investicija je vredna 30 miliona dinara i u celosti je finansirana od strane JP „Subotica-trans“.

12156_1.jpg

Posle više od četiri decenije obnovljena je pumpna stanica u sedištu JP „Subotica-trans“, izjavio je, obraćajući se medijima, gradonačelnik Laban, i dodao da je novoizgrađena pumpna stanica duplo većeg kapaciteta od stare, da je izgrađena kompletno nova prateća infrastruktura i da je točenje goriva automatizovano.

12156_2.jpg

– Vrednost investicije je oko 30 miliona dinara i sve je investirano iz sredstava JP ’Subotica-trans’. Upravo zbog toga hteo bih da pohvalim menadžment i direktora ovog javnog preduzeća, jer je poslednjih nekoliko godina napravljen veliki pomak u poslovanju. Preduzeće  ovog tipa, kome je poveren gradski i prigradski prevoz, do sada nije bilo u mogućnosti da samo finansira i ulaže u svoje objekte i unapređenje poslovanja, a samim tim i u poboljšanje usluga prema građanima. U poslednje dve godine kupljeno je 16 autobusa i nastavićemo tim tempom. To ranije nije bio slučaj, vozni park ovog preduzeća koji čine 92 autobusa je zastareo. U želji da se naši građani voze bezbedno i da taj prevoz bude na zavidnom nivou, nadam se da ćemo u budućnosti, kroz pomoć javnom preduzeću i sufinansiranje od strane grada, uspeti da obnovimo kompletan vozni park JP ’Subotica-trans’ – naglasio je Bogdan Laban.

Uz podsećanje da je stara, srušena pumpna stanica bila izgrađena još 1972. godine, Aleksandar Aleksić je naveo da nova pumpna stanica ispunjava bezbednosne i ekološke zahteve i da je to jedna od najvećih investicija ’Subotica-transa’ u poslednje četiri godine.

– Zbog velikog duga i loše saradnje sa tadašnjom lokalnom samoupravom, tokom 2014. i 2015. godine nismo uspeli, iako smo ispunjavali obaveze iz ugovora koji smo potpisali sa Gradom, da iz sopstvenih sredstava ulažemo u ovakve kapitalne investicije. Početkom 2016. godine Grad nam je bio dužan više od 60 miliona dinara. Sredinom 2016. godine  subotička lokalna samouprava počela je redovno da izmiruje svoje obaveze, pa čak i da vraća dugove iz 2014. i 2015. godine. A to je značilo da možemo da ulažemo u investicije značajne za rad i razvoj našeg preduzeća. Tokom protekle dve godine obnovili smo krov iznad ’Remonta’ i Upravne zgrade, površine oko 2.000 kvadratnih metara. Prošle godine kupili smo tri nova autobusa, a ove godine, uz pomoć lokalne samouprave, nameravamo da kupimo još po jedan gradski i prigradski autobus – kazao je Aleksić.

12156_3.jpg

Upitani da li je istina da je, kako su to navodili neki mediji, i u JP „Subotica-trans“ prisutan odliv vozača, gradonačelnik Laban je rekao da je u Evropi velika potražnja za vozačima, da je tačno da i u našoj zemlji, ali i u regionu, postoji problem sa njihovim zapošljavanjem, da taj odliv vozača pokušava da se prevaziđe i da veruje da će, posle svih ekonomskih mera koje preduzima Vlada Srbije, doći do povećanja plata već ove godine, kao i u nekom narednom periodu.

JP „Subotica-trans“ ima vozni park od 92 autobusa, na godišnjem nivou prelazi 5,5 miliona kilometara i prevozi 6,5 miliona putnika. Godišnja potrošnja goriva iznosi 1.800.000 litara. U preduzeću su trenutno zaposlena 142 vozača i trenutno nedostaje svega njih nekoliko.