Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Završena još jedna deonica gasovodne mreže

11.10.2018.

Novoizgrađeni deo  distributivne gasne mreže od „Pionira“ do Nove opštine duž ulica Lošinjska, Senćanski put i Trg Lazara Nešića u ukupnoj dužini od 1.420 metara danas je pušten u rad. Vrednost ove investicije je oko devet miliona dinara.

12173_1.jpg

Zamenica gradonačelnika Subotice Timea Horvat istakla je da je ovo još jedan primer dobre saradnje između rukovodstva grada i javnih komunalnih preduzeća, jer na ovom potezu postoji interesovanje potrošača za priključak na gasovodnu mrežu.

- Na ovaj gasovod, koji je deo distributivne gasne mreže Subotica moći će se priključiti oko 10 velikih poslovnih potrošača i oko 30 stambenih potrošača – rekla je Timea Horvat.

JKP „Suboticagas“, će nastaviti sa investiranjem u gasovodnu mrežu. U planu je produžetak  izgradnje distributivne gasne mreže Korzo i okolnih ulica, Branislava Nušića, Ive Vojinovića, Cara Dušana, Braće Radića (obostrano) i Maksima Gorkog. Ukupno planirana dužina gasovoda je oko 860 metara dok će vrednost investicije iznositi oko šest miliona dinara (bez PDV).

-Planom poslovanja za 2018. godinu, pored većih investicija predvideli smo i izradu 150 besplatnih priključaka na distributivnu gasnu mrežu za stambene potrošače i deset za male poslovne potrošače – kaže Ildiko Zedi, direktorica JKP „Subotica gas“.

U 2018. godini ukupno je izvedeno 222 priključka na distributivnu gasnu mrežu.