Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti

Održana tribina „Vojvodino, deca ti se rađala“

09.11.2018.

Udruženje „Korak sigurnosti“ organizovalo je danas, u Plavoj sali Gradske kuće, tribinu posvećenu merama pronatalitetne politike u našem gradu, ali i u celoj Vojvodini, pod nazivom „Vojvodino, deca ti se rađala”.

12216_1.jpg

Govoreći o merama demografske i populacione politike, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predrag Vuletić, istakao je da je samo u ovoj godini izdvojeno 727 miliona dinara, što će biti trend i u narednoj.

– Pored starih mera, a to su subvencija za treće dete i vantelesnu oplodnju, Pokrajina uvodi i nove – konkurs za unapređenje stambenog pitanja porodicama u kojima se rodi treće i četvrto dete, a od 1. januara 2019. godine i pomoć nezaposlenim majkama – najavio je Vuletić.

Sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Gradske uprave grada Subotice, Jasmina Stevanović, istakla je da subotička lokalna samouprava u značajnoj meri doprinosi merama  demografske i populacione politike Vlade Srbije i Pokrajinske vlade.

U gradskom budžetu izdvojeno je 1,8 odsto više za oblast socijalne zaštite i mere socijalne politike, što je i obaveza, budući da je Subotica jedan od retkih gradova sa pozitivnim prirodnim priraštajem. Spremni smo uvek da idemo korak napred i unapredimo nivo usluga na teritoriji grada koje su u sklopu mera populacione politike – naglasila je Jasmina Stevanović.

Projekat „Vojvodino, deca ti se rađala“ podržan je na pokrajinskom nivou, dok je projekat „Subotico, deca ti se rađala“ podržala lokalna samouprava.