Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Rekonstruisan objekat MZ „Makova sedmica“

14.11.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog veća, Nemanja Simović, obišli su danas renovirani objekat Mesne zajednice „Makova sedmica“, u čiju je sanaciju i adaptaciju tokom 2017. i 2018. godine iz gradskog budžeta izdvojeno više od osam miliona dinara.

12225_1.jpg

Obraćajući se medijima nakon obilaska objekta, gradonačelnik Laban je rekao da, pored kapitalnih investicija, ulaganja u saobraćajnu, vodovodnu, kanalizacionu i sportsku infrastrukturu, zdravstvene i obrazovne ustanove, subotička lokalna samouprava vodi računa i o prigradskim mesnim zajednicama.

– U kompletnu rekonstrukciju ovog objekta grad Subotica je, iz budžeta, u 2017. godini izdvojio 3,7 miliona dinara, a u 2018. godini 4,4 miliona dinara. Ovo je prilika da se istakne da je rukovodstvo ove mesne zajednice agilno i efikasno i da je realizacija ovog projekta rezultat našeg zajedničkog rada. Ove godine, u ulici Anke Butorac, koja pripada Mesnoj zajednici ’Makova sedmica’ izgrađen je kolovoz  u dužini 1.500 metara, širine pet metara. Izvođač radova bila je kompanija ’Vojput’, a sredstva u visini od 45,5 miliona dinara obezbedila je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine – naglasio je Bogdan Laban.

12225_2.jpg

Ovakvi i slični projekti izvode se i u drugim subotičkim mesnim zajednicama, rekao je gradonačelnik, i dodao da su neki od tih projekata završeni, a neki u fazi realizacije.

 – Naš cilj je ravnomeran razvoj grada Subotice. I u narednom periodu vodićemo računa da se, kao i do sada, ne ulaže samo u centar grada i gradske mesne zajednica nego da se sredstva izdvajaju i za razvoj prigradskih mesnih zajednica, odnosno naselja – poručio je gradonačelnik Laban.

Uz izražavanje zahvalnosti lokalnoj samoupravi na sredstvima izdvojenim za rekonstrukciju zgrade mesne zajednice, predsednik Skupštine MZ „Makova sedmica“, Mirsad Nalić, izjavio je da je na ovom objektu prošle godine rađeno unutrašnje i spoljašnje malterisanje zidova, da je izrađena cementna košuljica, ugrađena nova unutrašnja i spoljašnja vrata, da su spušteni plafoni, urađena termoizolacija fasade i tavana i postavljena led rasveta, a da je ove godine dograđen sanitarni čvor, uređena fasada i betonirana terasa.

12225_3.jpg

– Trudimo se da se ova naša mesna zajednica što više razvija i modernizuje. Pored asfaltiranja ulice Anke Butorac, u ulici Ane Frank urađena je cementna stabilizacija, postavljen je i tucanik na put koji nas povezuje sa Mesnom zajednicom ’Veliki Radanovac’, a radilo se i na čišćenju kanala za odvod atmosferskih voda. Oko 70 odsto puteva u našoj mesnoj zajednici posuto je tucanikom, urađeno je dosta i na izgradnji vodovodne mreže, više od 90 odsto teritorije ’pokriveno’ je telekomunikacijama, a u narednom periodu trudićemo se da što više radimo na širenju kanalizacione mreže – kazao je Nalić, i podvukao da je ovo prvi put da je Mesnu zajednicu „Makova sedmica“ posetio gradonačelnik, a da to nije bilo u vreme predizborne kampanje.