Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Zimska služba spremna za predstojeću zimu

20.11.2018.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević, i sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, Radoslav Vukelić, izvršili su danas smotru Zimske službe u Javnom preduzeću „Palić-Ludaš”, na Paliću, i smotru Zimske službe preduzeća „Extra-auto transport”, iz Vrbasa, u krugu JP „Subotica-trans“, na Segedinskom putu, u Subotici. Za čišćenje gradskih i prigradskih puteva i ulica, kao i Parka prirode Palić, obezbeđeno je dovoljno mehanizacije, ljudstva i drugih resursa za zimu – dovoljno rizle i soli.

12235_1.jpg

Obraćajući se medijima nakon smotre zimskih službi Predrag Radivojević je izjavio da se Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje prilagodilo novom Zakonu o putevima i novini po kojoj Zimska služba, umesto od 15. novembra do 15. marta, traje od 1. novembra do 1. aprila, da je preduzeće donelo program rada Zimske službe za 2018/2019. godinu i da ukupno upravlja sa 237 kilometra lokalnih puteva i ulica: 110 kilometara gradskih i 127 kilometаra prigradskih saobraćajnica.

– Nakon sprovedene javne nabavke za zimsko održavanje saobraćajnica, posao je poveren konzorcijumu firmi koji predvodi 'Extra-auto transport', iz Vrbasa. Danas smo videli mehanizaciju kojom taj konzorcijum raspolaže i ja verujem da ćemo imati još jednu uspešnu Zimsku službu. Kao i do sada, u zaštićenom području Parka prirode Palić, čišćenje ulica, pešačkih, biciklističkih staza i trgova obavlja JP ’Palić–Ludaš’ – istakao je Predrag Radivojević.

Prema rečima Milutina Perunovića, iz preduzeća „Extra-auto transport“, za čišćenje puteva u gradu Subotici i prigradskim naseljima tokom predstojeće zime obezbeđena je kvalitetna mehanizacija i dovoljno ljudstva, soli i rizle.

- Ručno će se čistiti autobuska stajališta, trgovi i uske ulice i za te potrebe predvideli smo oko 20 ljudi, u zavisnosti od potrebe. Videli ste i mehanizaciju neophodnu za ekstremne uslove u zimskom periodu, poput snegova koji mogu da parališu salaše, kao i kamione sa daskama i posipačima. Za održavanje puteva ove godine planirano je oko 1.000 tona soli i oko 1.000 tona rizle. Ovde ste mogli da vidite i tehničke stvari koje su potrebne za obeležavanje trase puta, radionicu za održavanje i sve ostalo što je neophodno da se ovaj posao odradi kvalitetno i na zadovoljstvo svih građana Subotice – naglasio je Perunović.

 12235_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop