Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Udovičić, Mirović i gradonačelnik Laban obišli rekonstruisani Gradski stadion

30.11.2018.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog veća zadužen za oblast omladine i sporta Nemanja Simović, obišli su danas Gradski stadion, gde je nedavno postavljena travnata podloga na centralni fudbalski teren, izgrađena nova atletska staza i rekonstruisane svlačionice i toaleti Atletskog kluba „Spartak“ i Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“. Ukupna vrednost investicije je 87 miliona dinara, a sredstva su obezbedili Ministarstvo omladine i sporta, Pokrajinska vlada i Grad Subotica.

12261_1.jpg

Uz izražavanje zadovoljstva što se danas velikom broju atletičara i rekreativaca na upotrebu predaje moderna atletska staza, a fudbalerima i fudbalerkama Spartaka nova travnata podloga sa savremenim drenažnim i zalivnim sistemom, gradonačelnik Laban je izjavio da ovaj projekat ne bi mogao da se realizuje bez značajne i nesebične pomoći Vlade Republike Srbije i Vlade AP Vojvodine.  

- Ministarstvo omladine i sporta podržalo je ovaj projekat sa 67 miliona dinara, a postavljanje nove travnate podloge zajednički su finansirali Pokrajinska vlada i Grad Subotica, gde su oba partnera učestvovala sa po 10 miliona dinara. Krajem marta prošle godine postavljeni su reflektori, a trenutno je u izradi projektno-tehnička dokumentacija za nastavak radova, koje očekujemo naredne godine, u okviru kojih će uz pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima na Gradskom stadionu biti izgrađene i nove tribine. Na taj način zaokružujemo jednu celinu i ispunjavamo uslove za odigravanje utakmica evropskog ranga u našem gradu – istakao je Bogdan Laban.

Igor Mirović je rekao da je realizacija ovog velikog projekta dogovorena na zajedničkoj sednici Republičke i Pokrajinske vlade, da na ovom primeru vidimo da kada zajedno radimo rezultati ne mogu da izostanu i da sada sportisti imaju kvalitetnije uslove za treniranje.

On je naglasio da Grad Subotica priprema projekat i za rekonstrukciju drugog dela tribina i da očekuje da Gradski stadion kompletno bude renoviran u naredne dve godine.

– Za nekoliko dana ćemo imati potpisan ugovor za rekonstrukciju stadiona u Zrenjaninu, i na tim, konkretnim primerima, pokazujemo da predano radimo kako bismo u svim sredinama izgradili što bolju sportsku infrastrukturu –  kazao je Igor Mirović.

Vanja Udovičić je rekao da je ovaj sportski objekat danas ponos Subotice, istakavši da je cilj da u budućnosti ovaj grad postane sedište sportskog turizma.

–  Po okončanim dopunskim radovima na proleće, Gradski stadion će sa pravom stati u red najlepših i najfunkcionalnijih sportskih objekata u Srbiji - a verujem da ćemo na njemu ubuduće organizovati nacionalna i međunarodna takmičenja, i podržavati mlađe kategorije sportista u njihovom stasavanju u buduće asove Srbije i sveta. Ministarstvo omladine i sporta će kroz svoju dalju saradnju sa Pokrajinskom vladom nastaviti da čini sve kako bi još više popularizovali  sport među omladinom i školskim uzrastom, i unapredili sportsku infrastrukturu kao preduslov stvaranja vrhunskih sportskih rezultata, ali i kao pravi izbor za zdrav način života. Želim vam puno pobeda, uspeha i novih budućih šampiona na ovom prelepom Gradskom stadionu, i da se za njega nadaleko čuje po rekordima i rezultatima – što dolikuje gradu tako bogate sportske tradicije kao što je Subotica – poručio je ministar Udovičić.

Gradski stadion u Subotici izgrađen je 1936. godine, a atletska staza 1978. godine.

12261_2.jpg

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop