Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Sanirana zgrada Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“

04.12.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima posetio je danas Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“ u kojoj je nedavno izvršena zamena starih drvenih prozora novim PVC prozorima i sanirana zapadna fasada objekta. Sredstva za realizaciju ove investicije u visini od 13,5 miliona dinara obezbedili su Ministarstvo privrede i grad Subotica. Izvođač radova bilo je preduzeće „Javornik“ d.o.o., iz Subotice.

12270_1.jpg

Uz isticanje da je realizacija projekta Sanacija zgrade Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ nastavak najavljenog investiranja subotičke lokalne samouprave u obrazovanje, gradonačelnik Laban je rekao da je ukupna vrednost izvedenih radova na objektu 13,5 miliona dinara, da je Ministarstvo privrede Republike Srbije za zamenu dotrajalih drvenih prozora novim PVC prozorima i sanaciju zapadne fasade, odnosno fasade prema „Mlečnoj pijaci“ obezbedilo 5,5 miliona dinara, a grad Subotica osam miliona dinara.

– Realizacija ove investicije predstavlja nastavak zajedničkih ulaganja Republike Srbije, AP Vojvodine i grada Subotice. Siguran sam da ćemo i u budućnosti nastaviti ovim tempom da bismo, kako našim najmlađim sugrađanima, našim učenicima, tako i učiteljima, nastavnicima i profesorima obezbedili uslove za rad na visokom nivou – naglasio je Bogdan Laban.

Direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Klaudija Gubić Šelken, izjavila je da je počastvovana prisustvom gradonačelnika i zahvalna što je posetio školu i obišao izvedene radove na objektu.

– Ovo je jedno od većih ulaganja u poslednjih 15 godina u našu školu. Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi na podršci  i apliciranju za sredstva na konkurs koji  je raspisalo Ministarstvo privrede, na zadovoljstvo pre svega 600 učenika koji u 28 odeljenja pohađaju ovu školu, kao i njihovih roditelja i zaposlenih. Zahvalila bih se, još jednom, gradu Subotici i sekretaru Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmini Stevanović što su prepoznali potrebu za zamenom dotrajalih prozora kao i obnovom oronule fasade zbog bezbednosti učenika i prolaznika – podvukla je Klaudija Gubić Šelken.

Odluku o dodeli sredstava za realizaciju projekta „Sanacija zgrade Osnovne škole ’Jovan Jovanović Zmaj’ – Grad Subotica“, Ministarstvo privrede Republike Srbije donelo je na osnovu Uredbe o postupku po kome se biraju infrastrukturni projekti i postupku po kome se sprovodi podrška unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture – Gradimo zajedno.

 12270_2.jpg