Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Počeli radovi na izgradnji akva parka i spa centra na Paliću

15.12.2018.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban postavili su danas kamen temeljac za izgradnju akva parka i spa centra na Paliću. U realizaciju ovog projekta, koji zajednički finansiraju Vlada Republike Srbije, Pokrajinska vlada i grad Subotica, ukupno će biti uloženo milijardu i 59 miliona dinara, odnosno oko devet miliona evra. Vrednost investicije u prvoj fazi je 330 miliona dinara.  

12294_1.jpg

Početak izgradnje spa centra sa akva parkom na Paliću predstavlja veliki korak ka vraćanju Palića na turističku mapu Srbije i regiona, rekao je, tim povodom, gradonačelnik Laban.

Ponosan sam, istakao je, što posle više decenija zastoja u razvoju turističkih potencijala Palića, subotička lokalna samouprava, zajedno i uz veliku podršku predsednika Republike, Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, kreće u realizaciju još jednog veoma značajnog projekta koji će umnogome pomoći privredi Subotice i Srbije, povećati prihode i doprineti povećanju broja turista na Paliću, kao i poboljšanju kvaliteta življenja svih naših sugrađana, jer ovakav projekat ne postoji na teritoriji našeg grada i šire okoline.

12294_2.jpg

– Ovaj projekat, koji će se realizovati na prostoru Muškog štranda, na površini od 4,4 hektara, osmišljen je tako da se na 28.500 kvadratnih metara spoljašnjeg prostora izgradi pet bazena, od kojih će najmanje jedan biti sa termalnom vodom, a da se u zatvorenom objektu, na površini većoj od 3.000 kvadratnih metara, takođe izgradi pet bazena i deo sa spa sadržajima. Ceo koncept je osmišljen tako da će u ovom centru moći da uživaju sve generacije – naglasio je Bogdan Laban, i dodao da je u različite infrastrukturne projekte na Paliću tokom poslednje dve godine uloženo više od 200 miliona dinara.

Igor Mirović je naveo da je vrednost ove investicije više od milijardu dinara i da veruje da će, kada radovi budu kompletno završeni, u naredne dve godine, Palić biti obogaćen sadržajima koji će omogućiti razvoj turizma i što veći broj turista u ovom delu Vojvodine.

12294_3.jpg

Uz najavu nastavka radova na čišćenju jezera i uređenju infrastrukture, on je istakao da se na ovom projektu ponovo vidi da zajednički nastup i saradnja Pokrajinske vlade, Vlade Republike Srbije i lokalnih samouprava daje konkretne rezultate na dobrobit svih građana.

– Važno je da zajednički finansiramo velike investicije poput ove. Nastavljamo da radimo i na deonici ‘Ipsilon kraka’, na rekonstrukciji Narodnog pozorišta u Subotici, ali i drugim projektima koji će doprineti razvoju Subotice, Vojvodine, a samim tim i cele Srbije – dodao je predsednik Mirović.

12294_4.jpg

Rasim Ljajić je, između ostalog, kazao da je reč o jednoj od najvećih investicija u oblasti turizma u našoj zemlji, istakavši da očekuje da, njenom realizacijom, Palić ponovo postane jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u Srbiji.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

 12294_6.jpg