Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održan sastanak projektnog tima „Opti bajk“

20.12.2018.

Sastanak projektnog tima „Opti bajk“ projekta koji se realizuje u okviru Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija (Interreg-IPA CBC HU-SRB), održan je danas, u Plavoj sali Gradske kuće. U ime subotičke lokalne samouprave prisutne je pozdravila zamenik gradonačelnika, Timea Horvat,  a o  ciljevima i dosadašnjim rezultatima projekta „Optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni - planiranje i izgradnja biciklističkih staza" govorili su menadžer projekta Akoš Ujhelji i gradonačelnici lokalnih samouprava iz Mađarske, partnera na projektu, Ašothaloma i Tompe Laslo Torockai i Laslo Veh.

12301_1.jpg 

– Realizaciju projekta 'Opti bajk' počeli smo u oktobru prošle godine. Trenutno smo na pola puta do konačne realizacije projekta koji se sprovodi putem programa IPA Interreg prekogranične saradnje Srbija-Mađarska. Danas smo održali prvi projektni sastanak sa predstavnicima partnerskih gradova iz Mađarske na kome smo sagledali projekat, ocenili da se odvija po planiranoj dinamici i konstatovali da će biti završen u dogovorenom roku, do kraja septembra 2019. godine  – istakao je Akoš Ujhelji.

U narednom periodu, dodao je, biće raspisane dve javne nabavke. Jedna će se odnositi na izgradnju biciklističkih staza u Bačkim Vinogradima i na Kelebiji, a druga na izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju biciklističkih staza u Subotici.

 12301_2.jpg

– Izgradnja biciklističkih staza sa obe strane granice doneće određene benefite biciklistima koji će i u najvećim gužvama lakše i brže moći da pređu granicu, da u susednoj Mađarskoj posete rodbinu i prijatelje ili stignu do svog radnog mesta – rekao je Ujhelji.

„Opti bajk–Biciklističke staze“ je projekat kojim će se postići optimizacija saobraćaja i to izgradnjom biciklističkih staza u Subotici – 7,9 km, u naseljenim mestima Kelebija i Bački Vinogradi, odnosno na teritoriji lokalnih samouprava Tompa (3,2 km) i Ašothalom (6,9 km) u Mađarskoj.

Radiće sе i izrada projektno tehničke dokumentacije za izgradnju biciklističkih staza u Subotici (22 km) i u Tompi (4,9 km). Ukupna vrednost projekta je 2.566.612,65 evra.