Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Najavljeni novogodišnji koncerti

24.12.2018.

– Subotička lokalna samouprava i Turistička organizacija grada Subotice i ove godine organizuju besplatan doček Nove godine na Trgu slobode. U ponedeljak, 31. decembra, od 22.30 časova, nastupiće rok grupa „Neverne bebe“, koja će Subotičane zabavljati do sat iza ponoći. Kao i svake godine, i novu 2019. godinu dočekaćemo uz efektan vatromet i zvuke valcera.  U petak, 28. decembra, od 20 časova, u Velikoj većnici u Gradskoj kući ljubitelji klasične muzike ponovo će moći da uživaju u Novogodišnjem koncertu Subotičkog simfonijskog orkestra – najavila je, na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, Jasmina Stevanović, koordinator Radne grupe za organizovanje proslave dočeka nove 2019. godine.

12306_1.jpg

Centralni gradski trg će, podvukla je, i ove godine biti obezbeđen i ograđen i u tom prostoru neće biti dozvoljeno unošenje metalne i staklene ambalaže i pirotehničkih sredstava.

Što se tiče gastronomske ponude, dodala je, u novogodišnjoj noći će na nekoliko štandova tradicionalnog zimskog vašara „Winterfesta“ biti ponuđeno kuvano vino, šampanjac i tradicionalna jela.

– Apelujemo još jednom na sve naše sugrađane i goste da zbog svoje bezbednosti, a pre svega bezbednosti dece ne koriste pirotehnička sredstva – naglasila je Jasmina Stevanović. 

U ime Subotičkog simfonijskog orkestra Kristina Mate se zahvalila lokalnoj samoupravi i gradonačelnuku Bogdanu Labanu što podržava njihov rad i najavila da će u petak, 28. decembra, na novogodišnjem koncertu u Velikoj većnici Gradske kuće ljubitelji klasične muzike moći da uživaju u Štrausovoj muzici.

Članovi grupe „Neverne bebe“ Milan Đurđević i Tijana Sretković pozvali su Subotičane da novu 2019. godinu dočekaju uz zvuke njihove muzike na glavnom gradskom trgu.

– Veliko mi je zadovoljstvo što smo u Subotici za Novu godinu. Verujem da ćemo uspeti da napravimo fantastičan provod za sve ljude koji dođu na centralni gradski trg. Svi oni će dobiti jedan vrhunski ugođaj po pitanju zabave, muzike, ideje i emocije. Sviraćemo naše pesme, naše najveće hitove – najavio je Milan Đurđević.

Tijana Sretković je istakla da će novogodišnja noć sa „Nevernim bebama“ zaista biti – noć za pamćenje, da u ovoj postavi  „Neverne bebe“ nisu jako dugo nastupale u Subotici i da se, kao grupa, raduju što će se ponovo družiti sa Subotičanima. 

Direktor Turističke organizacije grada Subotice, Aleksandar Medaković, rekao je da su za doček Nove godine iz gradskog budžeta izdvojena sredstva u visini od 4,4 miliona dinara.

- Karte za Novogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestra, koje će biti u slobodnoj prodaji, po ceni od 1.000 dinara moći će da se nabave  od srede, 26. decembra u Turističkoj organizaciji grada Subotice. TOGS će u sredu i četvrtak, 26. i 27. decembra, raditi od 8 do 16 časova, a u petak, 28. decembra 2018. godine, na dan koncerta, od 8 do 18 časova – kazao je Aleksandar Medaković.

12306_2.jpg