Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Subotički simfonijski orkestar oduševio publiku

28.12.2018.

Na tradicionalnom novogodišnjem koncertu održanom večeras u Velikoj većnici Gradske kuće, Subotički simfonijski orkestar predstavio se atraktivnim repertoarom. Sjajnim izvođenjem dela Štrausa, Dvoržaka, Hačaturjana i Čajkovskog, ovaj orkestar, sastavljen od vrhunskih solista i orkestarskih muzičara, oduševio je subotičku publiku.

12316_1.jpg12316_1.jpg

Subotički simfonijski orkestar je imao fantastičnu dinamiku. Forte (forte, jako) koji je obično glasan, kod njih zvučao mekano i toplo, a pijano (piano, tiho), koji krasi evropske i svetske orkestre, krasio je na večerašnjem koncertu i ovaj orkestar. Za ovakvo sviranje orkestra ogromne zasluge imao je i dirigent Mikica Jevtić, stalni dirigent Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Solistkinju  koloraturni sopran, Aleksandru Stanković publika je pozdravila velikim aplauzom.  Ogromno oduševljenje publike , srdačnost i topline, kao i ovacije na kraju, uzvraćeni su njenim maestralnim izvođenjem arija iz opera Pučinija, Dvoržaka, i arija „Adele“ iz operete „Slepi miš“ Johana Štrausa, kroz koje je pokazala svoj raskošni glas i talenat.

Prisutne u Velikoj većnici pozdravila je zamenica gradonačelnika Timea Horvat.

Drago mi je što ćemo večeras, u ovom prelepom zdanju, uživati u bogatom programu, predivnim zvucima i sjajnim aranžmanima Subotičkog simfonijskog orkestra, sastavljenog od vrhunskih umetnika koje je okupio naš sugrađanin, profesor violine Miloš Nikolić. Pored tradicionalnog novogodišnjeg koncerta posvećenog ljubiteljima klasične muzike, subotička lokalna samouprava i Turistička organizacija grada Subotice i ove godine, 31. decembra, poklanja svojim građanima i gostima Subotice doček Nove godine na centralnom gradskom trgu. U uverenju da ćemo i večeras, i u novogodišnjoj noći, uživati u bogatim programima izvođača, u ime subotičke lokalne samouprave, gradonačelnika Bogdana Labana i svoje ime, vama i vašim porodicama želim dobro zdravlje i puno sreće, uspeha i radosti u novoj 2019. godini – istakla je Timea Horvat.

 12316_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop