Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti

Prevencijom i edukacijom u borbi protiv trgovine ljudima

23.01.2019.

Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima u saradnji sa neformalnom grupom „Sloboda nema cenu“ i autorkama emisije „Žena u kutiji“ organizovali su, u Politehničkoj školi, javno slušanje slušanje radio emisije koja govori o krivičnom delu i fenomenu trgovine ljudima. Na školskom času učenici su imali priliku da poslušaju radio emisiju od 25 minuta, a nakon toga da postavljaju pitanja koja prate temu trgovine ljudima, o žrtvama, o trgovcima, ali i o oporavku žrtve i ulozi medija u borbi protiv trafikinga.

12359_1.jpg

Lokalni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima i član Gradskog veća Ilija Đukanović istakao je, tim povodom, da je u planu rada Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima za 2019 godinu akcenat stavljen na edukaciju đaka u osnovnim i srednjim školama i da je iz tog razloga danas organizovano javno slušanje radio emisije u Politehničkoj školi.

– Važno je da temu trgovina ljudima približimo đacima, roditeljima i starijima, ali i zaposlenima u institucijama i ustanovama u našem gradu. Takođe, značiće nam podrška lokalnih medija u izveštavanju aktivnosti koje će sprovoditi Lokalni tim koji ima snažnu podršku u svojim aktivnostima i od Udruženja građana ’Atina’ i od Međunarodnog komiteta spasa (IRC), jer je naš tim uključen u projekat ’Od opasnosti do sigurnosti’ koji se realizuje u Srbiji uz podršku Stejt departmenta Vlade SAD – rekao je Ilija Đukanović.

U ime neformalne grupe „Sloboda nema cenu“ Dobrila Marković je izjavila da je ta neformalna grupa zajedno sa medijskim profesionalcima osmislila šest emisija koje čine specijalni serijal o trgovini ljudima „Žena u kutiji“ u cilju prevencije i edukacije mladih kao posebno ugrožene grupe stanovništva, ali i radi podizanja svesti o ovom krivičnom delu koje je prisutno i u našoj zemlji.