Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz sporta

Održan veliki čas boksa u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“

30.01.2019.

Subotica je ugostila Nenada Borovčanina, predsednika Bokserskog saveza Srbije, i njegove saradnike koji su na severu Bačke promovisali projekat „Olimpijska škola boksa“. U okviru projekta u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ održan je javni čas boksa, a nakon toga delegacija Bokserskog saveza Srbije posetila je Boks klub Spartak i uručila vrednu sportsku opremu.

12372_1.jpg

Kako je istakao Borovčanin, reč je o širem projektu koji će se odvijati u 72 grada i opštine Srbije, a kroz koga će besplatno deci i mladima biti omogućeno da se bave ovim sportom.

– Projekat počinje upravo iz Subotice, a cilj je da se omasovi ovaj sport, da se što više dece bavi sportom i dođe u bokserske sale. Sačekaće tu decu vrhunsku pedagozi i treneri. Ne mora svako dete da iz sale izađe kao šampion, ali mora da izađe kao bolji čovek i upravo promovišuću boks, promovišemo da se bave sportom koji će osnažiti karakter, da u životu gledaju problemima u oči, da se bore, da ustanu kada padnu. Boks će da se razvija sigurno i ponovo ćemo imati velika imena kao što su u Subotici Antelji, Vujković, Tamaši... Ovakvim načinom rada bićemo evropska i svetska sila u boksu – kazao je Borovčanin.

U ulozi domaćina, kao trener Spartaka, ali i direktor reprezentacije, bio je Tomislav Antelj.

– Subotica voli boks, a Srbija voli Spartak. Tu smo da animiramo decu i pokažemo im da mogu da se bave ovom plemenitom veštinom. Kod nas deca mogu doći svakog radnog dana od 18 do 20 časova, nalazimo se u Hali sportova, na prvom spratu. Boksom se mogu baviti i dečaci i devojčice, a ovo je zaista ’plemenita veština' koja razvija psiho-fizičke sposobnosti – istakao je Antelj.

Sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti u Gradskoj upravi, Jasmina Stevanović, potvrdila je važnost ovakvih aktivnosti.

– Pozdravljamo promociju sporta kroz dolazak u školu, jer je to prilika da se deca prepoznaju, ali i da roditelji prepoznaju važnost bavljenja sportom. Nama u lokalnoj samoupravi je da poboljšamo uslove rada dece u školama i u sportskim klubovima i na taj način pomognemo da žive što zdravije i bolje, ali i jačaju svoj karakter – naglasila je Jasmina Stevanović.

 12372_2.jpg