Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti

Donacija za Narodnu kuhinju

08.02.2019.

Tradicionalna privredna i turistička manifestacija „Turijska kobasicijada” održana je danas na Trgu cara Jovana Nenada. Gosti iz Turije i ove godine predstavnicima Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica za potrebe Narodne kuhinje predali su poklon – 50 kilograma sveže kobasice. U ime subotičke lokalne samouprave primopredaji donacije prisustvovao je član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović.

12410_1.jpg

– Danas su nam 18. put gosti majstori iz Turije kojima želim da se zahvalim i na ovogodišnjoj donaciji koja Narodnoj kuhinji mnogo znači. Grad Subotica je u budžetu za 2019. godinu opredelio 31,2 miliona dinara za program Narodne kuhinje koju realizujemo preko Crvenog krsta – rekao je Ilija Đukanović.

U programu Narodne kuhinje, istakao je, Subotica ima 1.200 korisnika što je čini najvećom na teritoriji AP Vojvodine.  

– Značajno je da će deo hrane iz ove donacije biti distribuiran i do 21 osobe u privremenom prihvatilištu koje je još uvek otvoreno – naglasio je Đukanović.

Stručni saradnik Crvenog krsta Subotica, Miodrag Varo, zahvalio je udruženju iz Turije na donaciji i podsetio da u minulih 18 godina, koliko dolaze u Suboticu, nijednom nisu zaboravili da pomognu Narodnoj kuhinji, onima kojima je to najpotrebnije.

Ono što Turija može da napravi predstavlja se već duže od dve decenije u Novom Sadu, Somboru i Subotici, naveo je Ištvan Tot, član Upravnog odbora „Kobasicijade“.

- U saradnji sa Crvenim krstom i gradom Subotica ovde smo da produžimo tu tradiciju.  Mi smo ušli u Ginisovu knjigu rekorda i sada čekamo nekog izazivača da bi pokazali da možemo i bolje i više od toga – podsetio je Ištvan Tot.

Čuvena „Kobasicijada” u Turiji biće održana od 22. do24. februara, a posetiocima će biti predstavljena kobasica dugačka 2035 metara koja će se prodavati na – metar.

12410_2.jpg