Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

U Opštoj bolnici počeo sa radom novi CT aparat

14.02.2019.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban posetili su danas subotičku Opštu bolnicu u kojoj je, na Odeljenju radiologije, pre nekoliko dana počeo sa radom novi multi 64-slajsni skener koji omogućava nove savremene dijagnostičke procedure i pruža podršku novim metodama lečenja. Sredstva za realizaciju ove investicije u visini od 45 miliona dinara obezbedila je Pokrajinska vlada.

12423_1.jpg 

Zoran Gojković je, obraćajući se medijima, izjavio da je u prethodne dve godine, Pokrajinska vlada investirala u medicinsku opremu Opštoj bolnici u Subotici više od 178 miliona dinara.

Naveo je da je tokom protekle dve godine u subotičkoj bolnici radni odnos zasnovalo novih 107 zdravstvenih radnika i da se trenutno 29 mladih lekara nalazi na specijalizaciji.

- Mladi lekari će nastaviti da rade ono što su njihovi učitelji započeli. To je još jedan pokazatelj da nam nije samo bitno da kupujemo aparate i opremamo prostore nego i da obučavamo ljude da rade na tim savremenim aparatima i da održimo kontinuitet, kako u ulaganjima tako i u edukaciji. To je, ujedno, i način da se izborimo sa najvećim problemom u zdravstvu, a to je odlazak zdravstvenih radnika u inostranstvo – istakao je Gojković.

U ovoj godini, dodao je, akcenat će biti na nabavci nedostajuće opreme i smanjenju lista čekanja, a pošto je u završnoj fazi izrada projektno-tehničke dokumentacije poseban segment biće kompletna rekonstrukcija Opšte bolnice u Subotici.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je izrazio zahvalnost Vladi Republike Srbije i Pokrajinskoj vladi na velikim ulaganjima u projekte u našem gradu i istakao da su Republika i Pokrajina tokom poslednje dve i po godine u Suboticu uložili blizu tri milijarde dinara.

– Pored ulaganja u infrastrukturne projekte investira se i u zdravstvo, u kvalitet zdravstvene zaštite, kako bi građanima bila pružena što bolja usluga. Srećan sam što se projekat za rekonstrukciju Opšte bolnice u Subotici privodi kraju i što sredinom ove godine krećemo u veoma veliku investiciju za koju je Vlada Srbije obezbedila sredstva u visini od oko 25 miliona evra. Mislim da ćemo i ubuduće, na svim nivoima vlasti, raditi na ovakav način, pokazujući istovremeno da smo odgovorni ljudi koji znaju da vode i grad, i pokrajinu, i državu – naglasio je gradonačelnik Laban.

Direktor Opšte bolnice dr Slobodan Puškar je kazao da se kroz nabavku novog CT skenera najnovije generacije vidi opredeljenost republičke i pokrajinske vlade za poboljšanje kvaliteta zdravstva i nabavku novih aparata.

– Prošle godine je, na CT aparatu starom 12 godina, urađeno 7.700 pregleda. Novi skener će ubrzati dijagnostiku, kako koronarne bolesti srca tako i ostalih vaskularnih problema koji su prisutni na teritoriji AP Vojvodine. Kroz ovu investiciju očekuje se skraćivanje ili neutralisanje liste čekanja, kvalitetnije lečenje i brže ozdravljenje pacijenata – rekao je Slobodan Puškar.

12423_2.jpg