Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijem za predstavnike Vaterpolo saveza i reprezentacije Srbije

19.02.2019.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine Nemanja Simović primili su danas predsednika Vaterpolo saveza Srbije Viktora Jelenića, selektora reprezentacije Srbije Dejana Savića i golmana vaterpolo reprezentacije Srbije Gojka Pijetlovića. Sastanak je upriličen uoči treće utakmice Grupe D Evrope kupa, odigrane večeras na bazenu subotičkog Sportsko-rekreativnog centra „Prozivka“, u kojoj je vaterpolo prezentacija Srbije savladala selekciju Rumunije sa 13:6.

12426_1.jpg

Tokom srdačnog susreta u Zelenoj sali Gradske kuće, predstavnici Vaterpolo saveza i reprezentacije Srbije zahvalili su se gradonačelniku Labanu na prijemu i izrazili zadovoljstvo uslovima koje imaju na bazenu SRC „Prozivka“.

Na sastanku je naglašeno da je namera Vaterpolo saveza Srbije razvoj vaterpolo sporta u gradovima širom naše zemlje, da se u skladu sa tom namerom vaterpolo utakmica Evrope kupa, nakon Kragujevca, igra u Subotici i da je uloga domaćina u duelu reprezentacija Srbije i Rumunije lepa prilika za promociju Subotice kao grada sportova.

Sastanku su prisustvovali sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, sekretar Sportskog saveza Subotice Dejan Vuković i direktor JKP „Stadion“ Tamara Dimitroski.    

 12426_2.jpg        

Srbija je protiv Rumunije igrala u kombinovanom sastavu, pa je selektor Dejan Savić imao priliku da isproba neke mlade igrače, koji su budućnost srpskog vaterpola

Naša reprezentacija je sada prva u grupi sa osam osvojenih bodova, Hrvatska je druga sa sedam, dok je Rumunija bez bodova.

Srbija i Hrvatska su obezbedile plasman na završni turnir Evropa kupa, koji je i kvalifikacioni za Svetsku ligu, čiji će se završni turnir odigrati u Beogradu (18. do 23. jun).

Poslednji meč u Grupi D, Srbija igra protiv selekcije Hrvatske u Sisku, 12. marta.

 12426_3.jpg