Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Saniran objekat „Trokadero“ u Mesnoj zajednici „Aleksandrovo“

12.03.2019.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević, tehnički direktor PU „Naša radost“ Veljko Vojnić i predsednik Skupštine Mesne zajednice „Aleksandrovo“ Nikola Milićević, obišli su danas renovirane prostorije saniranog objekta „Trokadero“ u naselju Aleksandrovo u kojima su smešteni vrtić „Pčelica“ i mesna zajednica. 

12459_1.jpg

Uz konstataciju da subotička lokalna samouprava podjednako ulaže u razvoj i napredak gradskih i prigradskih mesnih zajednica, gradonačelnik Laban je naveo da je za sanaciju i rekonstrukciju objekta „Trokadero“ u MZ „Aleksandrovo“ u 2018. godini iz budžeta grada Subotice opredeljeno 6,5 miliona dinara.

– U okviru objekta otvoren je novi vrtić 'Pčelica' u kome su smeštene tri vaspitno-obrazovne grupe celodnevnog boravka dece jaslenog uzrasta od jedne do tri godine. Pohvalio bih rukovodstvo Mesne zajednice ’Aleksandrovo’, kao i sve one koji su doprineli da projekat realizujemo u rekordnom roku i saniramo ovaj objekat – istakao je Bogdan Laban.

On je naglasio da je na području Mesne zajednice „Aleksandrovo“ tokom protekle dve godine investirano više od 45 miliona dinara u saobraćajnu i sportsku infrastrukturu i da je u rekonstrukciju decenijama problematične Tolminske ulice uloženo oko 33 miliona dinara.

12459_2.jpg

Nikola Milićević je rekao da je gradonačelnik Bogdan Laban doprineo razvoju MZ „Aleksandrovo“ više nego četiri prethodna gradonačelnika, da je Tolminska ulica, kao jedan od najvećih problema u ovoj mesnoj zajednici, rekonstruisana u celoj dužini i da je ta prometna saobraćajnica otvorena krajem avgusta 2017. godine.

U renoviranim prostorijama objekta „Trokadero“, kazao je Milićević, stvoreni su uslovi za lakše sprovođenje mnogobrojnih aktivnosti kojima se pružaju usluge građanima od strane mesne zajednice.

Veljko Vojnić je rekao da je vrtić „Pčelica“ Predškolske ustanove „Naša radost“ sa probnim radom počeo u decembru prošle godine i da vrtić ispunjava sve uslove potrebne da deca od jedne do tri godine imaju bezbedan i kvalitetan smeštaj u skladu sa pravilnicima i normativima za mališane tog uzrasta.

– U vrtiću 'Pčelica' u tri grupe imamo 60 dece, a vaspitno-obrazovni rad odvija se na srpskom i mađarskom jeziku. Vrtić je opremljen sa novim, funkcionalnim i prilagođenim nameštajem, opremom, didaktičkim materijalom i igračkama, u šta je uloženo oko 2,5 miliona dinara iz sredstava koja PU 'Naša radost' dobija iz budžeta grada Subotice za obavljanje svoje delatnosti – kazao je Vojnić.

Zadatak PU „Naša radost“ nije samo širenje u prostornom smislu već i kvalitetan rad, podvukao je Veljko Vojnić, i dodao da je ova predškolska ustanova za školsku 2019/20. godinu od strane EU stavljena u mrežu eTwinning škola, kao i da je na nedavno održanom Sajmu obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu dobila zlatnu medalju.

 12459_3.jpg

 

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Zimski vašar – „Winterfest 2019-2020” (05.12.2019.-13.01.2020.)