Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz obrazovanja

Diplome za najbolje mlade matematičare

13.03.2019.

Tradicionalno, uoči Dana broja Pi, u Velikoj većnici Gradske kuće,  dodeljene su diplome i pohvalnice najboljim mladim matematičarima Subotice  i Severnobačkog upravnog okruga u dosadašnjim takmičarskim ciklusima za školsku 2018/2019. godinu. Među oko 160 nagrađenih našlo se sedmoro srednjoškolaca: Bjanka Stojanović, Miloš Pajić, Noemi Tot, Levente Bešnji, Minja Vuković, Teodor Sakal Francišković i Veljko Todić, koji će u subotu 16. marta predstavljati Suboticu na državnom takmičenju iz matematike, u Novom Sadu.

12463_1.jpg 

U ime grada Subotice najboljim matematičarima diplome i pohvalnice uručile su zamenica gradonačelnika Timea Horvat i član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja Nataša Aleksić.

- Po punoj sali Velike većnice jasno je da Grad ima na koga da bude ponosan i da u njemu stasavaju sjajni matematičari – istakla je Nataša Aleksić.

Najboljim mladim matematičarima diplome su uručili i predsednik Društva matematičara Subotice prof. dr Nebojša Gvozdenović i Ljubica Kiselički, predsednik Komisije za matematička takmičenja.

Ove godine na gradskom takmičenju učestvovalo je 337 đaka osnovnih škola. Na okružno takmičenje, koje će se održati 23. marta, plasiralo se oko sto učenika.

12463_2.jpg