Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz obrazovanja

Donacija knjiga za đake u Višnjevcu

20.03.2019.

Član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja Nataša Aleksić  u ime organizatora i učesnika „Sajma knjiga Subotica 2019.” i subotičke lokalne samouprave, uručila je, danas, donaciju u knjigama, vrednu 25.000 dinara, predstavniku Osnovne škole „Hunjadi Janoš“. Knjige su namenjene odeljenju u Višnjevcu koje pohađaju učenici do četvrtog razreda.

12486_1.jpg

- Izdavači su nam se kao i prethodnih godina obratili sa molbom za saradnju, koja se ogleda u tome da mi njima ne naplatimo taksu za njihove postavljanje štandova, a oni u to  ime poklone knjige nekoj od subotičkih škola u određenom iznosu. Prethodnih godina donaciju su dobili škola 'Dositej Obradović’ i Dom za decu ‘Kolevka’ – istakla je Nataša Aleksić.

U ime organizatora Sajma knjiga Ema Kostić zahvalila se  Gradskoj upravi u Subotici, JKP „Čistoća i zelenilo“ i preduzeću „Tržnica" na dobroj saradnji i pomoći.

-Školama smo darivali uglavnom enciklopedije koje odgovaraju mlađem i starijem uzrastu učenika. Knjige koje trebaju školi izabrale su učiteljice – rekla je Ema Kostić.

Gabor Sabo, zamenik direktora OŠ „Hunjadi Janoš“, kaže da je ova donacija prilika da se obogati školska biblioteka.

- Ovo je jedinstvena prilika da obradujemo neke od naših đaka, jer smo mi jedna od najvećih škola u Subotici. Pored centralne škole u Čantaviru, imamo isturena odeljenja u Višnjevcu i Bačkom Dušanovu, koje ukupno pohađa  550 đaka - kaže Gabor Sabo.