Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana 22. sednica Skupštine grada

02.04.2019.

Na 22. sednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, donet je Zaključak o prihvatanju godišnjeg izveštaja Službe za budžetsku inspekciju grada Subotice za 2018. godinu, Odluka o mesnim zajednicama na teritoriji grada Subotice i Odluka o taksi prevozu. Među jedanaest tačaka dnevnog reda, koliko ih je ukupno usvojeno, doneta je i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, a usvojena su i rešenja o davanju saglasnosti na prvu izmenu Programa poslovanja Javnog preduzeća za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju „Subotica-trans“ za 2019. godinu, imenovanju direktora JKP „Subotička toplana“ i imenovanju direktora „Zavičajne galerije „Dr Vinko Perčić“.

12513_1.jpg 

Odlukom o mesnim zajednicama na teritoriji grada Subotice uređuje se pravni status mesne zajednice, obrazovanje, odnosno ukidanje ili promena područja mesne zajednice, prava i dužnosti mesne zajednice, broj članova saveta mesne zajednice, nadležnost i način odlučivanja saveta, postupak izbora članova saveta, raspuštanje saveta, prestanak mandata članova saveta, finansiranje mesne zajednice, saradnja mesne zajednice sa drugim mesnim zajednicama, postupak za ocenu ustavnosti i zakonitosti akata mesne zajednice, kao i druga pitanja od značaja za rad i funkcionisanje mesnih zajednica na teritoriji grada Subotice.

Odlukom o taksi prevozu uređuje se način i bliži uslovi za obavljanje taksi prevoza na teritoriji grada Subotice. Razlog za donošenje Odluke o taksi prevozu jeste izmena Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i to u pogledu odredaba koje se odnose na taksi prevoz putnika. Ovim izmenama zakonodavac je konkretnije odredio uslove i pravila za obavljanje taksi prevoza, pa je lokalnim samoupravama ostavio daleko manje prostora za autonomno određivanje pravila koja se odnose na ovu oblast.

Donošenjem rešenja o imenovanju direktora JKP „Subotička toplana“ Subotica za direktora ovog javno-komunalnog preduzeća imenovan je Predrag Bobić, diplomirani ekonomista, na osnovu sprovedenog javnog konkursa na period od četiri godine, počev od dana stupanja na rad imenovanog. Usvajanjem Rešenja o imenovanju direktora „Zavičajne galerije „Dr Vinko Perčić“ za direktora je, na mandatni period od četiri godine, ponovo imenovan Spartak Dulić, akademski slikar-grafičar.

Na današnjoj sednici odbornici su doneli i Rešenje o postavljanju zamenika gradskog pravobranioca, Rešenje o razrešenju i imenovanju člana Upravnog odbora Gradske biblioteke, Rešenje o razrešenju i imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Hunjadi Janoš“ Čantavir i Pravilnik o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja u oblasti omladinskog sektora,  a koja se finansiraju iz budžeta grada Subotice.

Materijal sa 22. sednice Skupštine grada Subotice - http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/sr.