Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Dan Hemijsko-tehnološke škole

02.04.2019.

Hemijsko-tehnološka škola obeležila je 120 godina postojanja. Svečanoj priredbi upriličenoj tim povodom prisustvovali su predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Pokrajinske vlade, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima, direktori subotičkih srednjih škola, gosti iz Bijelog Polja i Đakova i mnogobrojni gosti.

12515_1.jpg

Vlada Republike Srbije prepoznala je značaj i kvalitet ove obrazovne ustanove koja je postigla mnogobrojne uspehe, među kojima je i prestižna Svetosavska nagrada. Zahvaljujući Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije i Gradskoj upravi, Hemijsko-tehnološka škola kompletno je renovirana i u tu svrhu izdvojeno je 156 miliona dinara.

U okviru proslave dana škole, Hemijsko–tehnološka škola tradicionalno je organizovala i Dan otvorenih vrata. Bila je to i prilika za buduće srednjoškolce da se upoznaju sa smerovima i uslovima koje škola nudi.  

U narednu školsku 2019/2020. godinu biće upisano do 270 učenika u devet odeljenja, šest na srpskom i tri na mađarskom nastavnom jeziku. Pored bogate ponude obrazovnih profila iz oblasti poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane, hemije, nemetala, grafičarstva, tekstilstva i kožarstva, u planu je upis učenika na dva nova: poslastičar na mađarskom i tehničar za preradu nafte i gasa na srpskom nastavnom jeziku.

12515_2.jpg