Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Obeležen Svetski dan biodiverziteta

22.05.2019.

U okviru PR kampanje projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i  Ludaš“ obeležen je Svetski dan zaštite biodiverziteta posetom dece predškolskog uzrasta PPU „Školica” iz Subotice postrojenju za prečišćavanju otpadnih voda grada Subotice. Osim značajnih investicionih mera u okviru navedenog projekta veoma važan deo aktivnosti predstavlja podizanje svesti javnosti o značaju zaštite životne sredine.

12633_1.jpg

Kako na mlađima svet ostaje, organizovana je eko pričaonica sa temom „Bez vode nema života”  kako bi se svest o značaju zaštite životne sredine razvijala kod najmlađih na jedan vrlo zabavan, ali i edukativan način.

Pored tema vezanih za jezera, ptice, značaj čiste vode za zdravlje celog ekosistema, mališani su imali prilike i da vide  kako se voda prečišćava , kakva je voda na ulazu, a kakva izlazi iz prečistača.

Svetski dan biodiverziteta koji se obeležava širom sveta 22. maja ustanovile su Ujedinjenje nacije 1992. godine u Rio de Žaneiru kao dan kada se najšira svetska javnost podseća na ugroženost živog sveta na planeti i značaj njenog očuvanja.