Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotici 44 miliona dinara za vodne objekte i atarske puteve

31.05.2019.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević danas su, u Bečeju, uručili ugovore vredne preko milijardu dinara za vodne objekte i izgradnju kanalizacione mreže, kao i za uređenje i izgradnju atarskih puteva u 33 vojvođanske opštine. Subotica je na ovom konkursu dobila više od 44 miliona dinara za dve investicije: za izgradnju pomoćnog objekta za dezinfekciju vode u Starom Žedniku i Bajmoku, kao i za deo kanalizacione mreže u Mačvanskoj ulici.

12657_1.jpg

– Pokrajinska vlada i lokalne samouprave pokreću nov investicioni ciklus, koji će u ove 33 lokalne samouprave pre svega obezbediti poboljšanje kvaliteta života, kroz izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže – kazao je potpredsednik Milićević.

On je podvukao da nepostojanje kanalizacione mreže i odvoda otpadnih voda u naseljenim mestima stvara kako ekološke probleme, tako i probleme sa vodom za piće i zagađenjem zemljišta.

Kako je istakao, zbog toga Pokrajina, zajedno sa lokalnim samoupravama, značajnim ulaganjima intenzivno radi na rešavanju tih problema, posebno u selima i manjim mestima.

Milićević je ovom prilikom naglasio da je iz pokrajinskog budžeta u prethodne tri godine u agrar investirano više od 20 milijardi dinara.

– Značajan doprinos agraru su i danas dodeljenih 450 miliona dinara za izgradnju i uređenje atarskih puteva. To ulaganje će našim poljoprivrednicima omogućiti lakši i bezbedniji pristup njivama sa mehanizacijom – naveo je Milićević.

U ime grada Subotice ugovor je potpisao sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, Radoslav Vukelić. On je, tim povodom, izjavio da je Mačvanaska ulica je izuzetno značajna jer se time produžuje infrastrukturni deo kanalizacije koji nam se oslanja na industrijsku zonu.

Zahvaljujući drugom ugovoru, dodao je, urediće se atarski putevi u Donjem gradu, Paliću, Bikovu, Čantaviru i Tavankutu.

– Odlučili smo se da ovaj put pored ravnanja dodamo još sloj tucanika ili šljunka, što je svakako trajnije rešenje – kazao je Vukelić.