Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Dobri međususedski odnosi, pa rezultat

15.06.2019.

U prijateljskoj fudbalskoj utakmici, odigranoj u Tavankutu, reprezentacija srpske manjine u Hrvatskoj savladana je od reprezentacije hrvatske manjine u Srbiji – 1:4 (1:1). Akteri i organizatori ovog zanimljivog meča jednoglasni su u oceni da je namera predstavnika manjina sa obe strane granice da i ovim izuzetno korektnim fudbalskim duelom bez rezultatskog značaja pošalju poruku kako žele bolje, iskrenije i stabilnije odnosne između dve zemlje i da bi manjine trebalo da predstavljaju most saradnje i povezivanja.

12753_1.jpg

Značaj ovom susretu dali su i predstavnici dve države – izaslanici predsednika Republike Srbije i premijera Republike Hrvatske.

– Mislim da ova utakmica ima drastično veći značaj od sportskog, da je danas poslata jasna poruka sportskog fer-pleja, ali i poruka tolerancije i mira, poruka onog pravog fer-pleja koji svako od nas treba da ima duboko u sebi – naglasio je ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

Ambasador Republike Hrvatske u Beogradu Gordan Bakota kaže da je cilj da se omogući zajednicama, manjinama još bolja saradnja.

– Oni su najbolji most Hrvatske i Srbije, sjajno je videti jednu jako fer utakmicu u dobrom raspoloženju – istakao je Bakota.

Utakmica dve manjinske reprezentacije podržana je od strane oba saveza, Fudbalskog saveza Srbije i Hrvatskog nogometnog saveza. Organizatori meča su Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj, Zajedničko veće opština i Srpsko narodno veće s jedne, i Hrvatsko nacionalno veće i Udruženje fudbalske reprezentacije hrvatske manjine u Srbiji, s druge strane.

Ovo je bio drugi susret manjinskih fudbalskih reprezentacija Hrvata i Srba. Prva utakmica odigrana je sredinom juna 2016. godine u Vukovaru, kada su Hrvati iz Srbije bili uspešniji (4:0).

12753_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop