Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Obeležen Dan policije

17.06.2019.

U Policijskoj upravi (PU) u Subotici danas je, prezentacijom taktičko-tehničke opreme i vozila i polaganjem zakletve 22 policijska službenika koji su primljeni u službu prošle i ove godine, svečano obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, Dan policije i slava Ministarstva – Svete Trojice. U prizemlju Upravne zgrade, kod spomen-ploče, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković i načelnik PU Subotica Nenad Sekulić položili su cveće i odali počast poginulim policijskim službenicima koji su svoje živote izgubili časno obavljajući svoju dužnost.

12754_1.jpg

Na platou ispred Policijske uprave, održana je prezentacija policijskih vozila, oružja i forenzičke opreme, a svoje aktivnosti promovisali su i pripadnici Vatrogasne čete. Ove godine je, prvi put, bio postavljen i „Info pult“ na kom su zainteresovani za prijem u policiju mogli da dobiju detaljne informacije o uslovima aktuelnog konkursa za prijem 30 novih polaznika u Centru za policijsku osnovnu obuku u  Sremskoj Kamenici.

12754_2.jpg

Uz isticanje da je odlučnom borbom protiv svih oblika kriminala i korupcije postignuto smanjenje ukupnog broja registrovanih krivičnih dela na području Policijske uprave u Subotici tokom 2018. godine, načelnik Sekulić je poručio da je zaštita svih građana prioritet u radu policije.

12754_3.jpg

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije proglasilo je Duhove za Dan MUP-a i Dan policije u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska žandarmerija 15. juna, na Duhove (Trojice), odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i u naredna dva dana tokom turskog bombardovanja Beograda.