Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotici status turističkog mesta prve kategorije

18.06.2019.

Grad Subotica, kao destinacija, dobio je status prve kategorije turističkog mesta po rešenju Komisije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

12756_1.jpg

Gradska uprava grada Subotice u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Subotice podnela je zahtev za kategorizaciju turističkog mesta resornom Ministarstvu,

Nadležna Komisija za kategorizaciju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija izvršila je procenu raspoloživih podataka obima turističkog prometa u prethodne tri godine (kvantitativni kriterijumi) i utvrdila činjenično stanje u pogledu stepena izgrađenosti komunalne, saobraćajne i turističke infrastructure i turističke suprastrukture neposrednim uvidom na licu mesta u okviru grada Subotice (kvalitativni kriterijumi).

Dobijanjem statusa turističkog mesta prve kategorije naša destinacija će u Republici Srbiji svakako spadati u red  prioritetnih kada je reč o ulaganjima u turizam. Ova činjenica će svakako uticati na bolje pozicioniranje naše destinacije na turističkoj mapi regije, kao i samih investicija u oblasti turizma.

U Republici Srbiji, pored Subotice, status prve kategorije turističkog mesta imaju Beograd, Novi Sad, Niš, Zlatibor i Vrnjačka Banja.