Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Izgradnja Mađarskog kulturnog centra na Paliću teče po planu

24.06.2019.

Zamenica gradonačelnika Timea Horvat obišla je danas radove na izgradnji Mađarskog kulturnog centra, u Bohinjskoj ulici na Paliću. Radovi teku planiranom dinamikom i uprkos lošijim vremenskim uslovima očekuje se da će objekat biti završen u predviđenom roku. Mađarski kulturni centar deo je projekta „Colourful Cooperation“ („Raznobojna saradnja“) vrednog 3,7 miliona evra koji se realizuje u okviru evropskog Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

12773_1.jpg

Radovi na izgradnji Doma kulture na Paliću počeli su jesenas i vredni su ukupno 1,1 milion evra, od čega su 15 odsto sredstva grada Subotice. Pored izgradnje Srpskog kulturnog centra u Morahalomu i Mađarskog kulturnog centra na Paliću, ciljevi ovog projekta su i razvoj sveobuhvatne kulturne strategije za ceo mađarsko-srpski pogranični region, pokretanje onlajn centra za informacije i vesti na mađarskom i srpskom jeziku i integrisanje  Novog Sada u kulturni i turistički život mađarsko-srpskog pograničnog regiona – rekla je Timea Horvat.

Projekat sufinansira Pokrajinski sekretarijat za finansije u iznosu od četiri miliona dinara. Period implementacije projekta je od 1. juna 2017. do 31. maja 2020. godine. Vodeći partner je Neprofitno javno društvo DOO Evroregionalna razvojna agencija za razvoj DKMT Dunav-Kriš-Moriš-Tisa, a pored grada Subotice partneri su i Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu,  Egy-Másért Udruženje mladih za razvoj zajednice i grad Novi Sad.

Izvođač radova je firma „Modular“, iz Beograda.