Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Svečano otvoren obnovljeni Gerontološki klub „Centar 1“

28.06.2019.

Na jubilej, četrdeset godina od otvaranja, danas su svečano otvorene rekonstruisane prostorije najstarijeg Gerontološkog kluba „Centar 1“, u čiju obnovu je uloženo oko 140.000 evra. Rekonstrukcija objekta realizovana je u okviru prekograničnog IPA projekta, koji Gerontološki centar Subotice sprovodi u saradnji sa partnerima iz Hrvatske.

12785_1.jpg 

Uz konstataciju da je Gerontološki centar Subotica jedan od najboljih u zemlji Predrag Radović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku je istakao da ova ustanova predstavlja važnu kariku u razvoju socijalne zaštite u Vojvodini.

- Prethodne tri godine, Pokrajinska vlada na čelu sa Igorom Mirovićem, a preko pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, na čelu sa Predragom Vuletićem, uložila je u ovaj Gerontološki centar oko 43 miliona dinara, što samo govori o tome koliko pridajemo značaj i pažnju socijalnoj zaštiti u Subotici - rekao je  Predrag Radović.

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović podsetio je da je grad Subotica za 2019. godinu u budžetu opredelio 48,3 miliona dinara za Gerontološki centar.

- Ovo jeste primer dobre prakse, kako treba da sarađuju ustanove socijalne zaštite u regionu i u našoj zemlji. U ime grada čestitam i partnerima iz Đakova, Osijeka i Apatina i naravno našem Gerontološkom centru na svemu onom što su uradili u okviru ovog projekta i što će uraditi u narednom periodu, pre svega otvaranje Regionalne akademije za negovatelje – naglasio je Ilija Đukanović.

Prema rečima direktora Gerontološkog centra Subotica Nenada Ivaniševića uskoro mogu da se očekuju lepe vesti o daljem ulaganju u socijalnu zaštitu u Subotici.

- Radovi na rekonstrukciji Gerontološkog doma na Karađorđevom putu trebali bi da počnu uskoro. Ministarstvo energetike je zahvaljujući gradu Subotici odobrilo 15 miliona dinara pa će i u Gerontološkom klubu „Centar 2“ da počne renoviranje. Mislim da ćemo naredne sedmice moći da objavimo i lepe vesti iz Kancelarije za javna ulaganja. Radi se o najvećem do sada opredeljenom iznosu za socijalnu zaštitu grada Subotice kojim bi Dom „Dudova šuma“ učinili najboljim na Balkanu – rekao je Nenad Ivanišević.

12785_2.jpg