Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotica primer dobre sportske politike

04.07.2019.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio Ženski odbojkaški klub „Spartak“ i prisustvovao njihovoj utakmici u Osnovnoj školi „Jovan Mikić“ kojoj je donirao  školsku opremu, dve table i obruč za odbojku, dva gola i 40 lopti, po 10 za svaki kolektivni sport. Ministra je dočekao gradonačelnik Bogdan Laban koji se tom prilikom zahvalio republičkoj i pokrajinskoj Vladi  što je u protekle tri godine u sportsku infrastrukturu u Subotici uložila blizu 800 miliona dinara.

12802_1.jpg 

– Saradnja od grada, pokrajine i republike je vrlo značajna što se i pokazalo u protekle tri godine. Škole su obnovljene kao i stadioni, sportski tereni. Kao grad sporta trudićemo se i u narednom periodu da pomognemo našim sportistima i klubovima u osvajanju sjajnih rezultata. Očekujemo da na jesen počne gradnja tribina na Gradskom stadionu nakon čega će grad dobiti moderan stadion koji zadovoljava sve evropske standarde – rekao je gradonačelnik Laban.

Ministar Udovičić istakao je da je Subotica primer kako treba da se vodi računa o omladinskoj i sportskoj politici na lokalu.

– Želim da se zahvalim gradonačelniku Bogdanu Labanu koji je u prvi plan stavio razvoj omladinske i sportske politike. Izdvajanjem od 4,64 odsto gradskog budžeta za sistem sporta i omladine  je rekordno i služi za primer drugim lokalnim zajednicama – naglasio je ministar Udovičić.

On je takođe istakao značaj Ženskog odbojkaškog kluba „Spartak“.

– To je klub u kome trenira oko sto devojčica. Iako su uslovi i sada dobri trudićemo se da budu još bolji – obećao je Udovičić.

Prema njegovim rečima u sistemu školskog sporta danas u Srbiji ima 170.000 dece, a pre pet godina taj broj je bio duplo manji.

– Želja nam jeste da do kraja godine 250 škola u Srbiji dobije ovakvu opremu i da na taj način direktno pomognemo lokalnom sportu i razvoju školskog sporta – dodao je Udovičić.

Direktorica Osnovne škole „Jovan Mikić“ Marija Milodanović zahvalila se ministru na donaciji i lokalnoj samoupravi koja, kako je rekla, o školi savesno brine.

– Škola ima izuzetno dobre uslove za razvijanje sporta  i mi na tome mnogo radimo, jer smo svesni uloge sporta u razvoju učenika i njihovog zdravlja – rekla je Marija Milodanović.

12802_2.jpg 

Posle posete Subotici, ministar Udovičić obišao je i FK „Radnički 1905" u Bajmoku, gde ga je dočekao predsednik kluba Radoslav Vukelić.