Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti

Predstavljen plan za Teslinu pijacu

03.07.2019.

Na tribini održanoj u Mesnoj zajednici Mali Radanovac, danas su plan za Teslinu pijacu predstavili  direktor JKP „Subotičke pijace“ Dejan Ljubisavljević, zamenica gradonačelnika Timea Horvat, i gradski menadžer Zagorka Panić.

12804_2.jpg

Nakon sagledavanja stanja na pijacama u gradu direktor Dejan Ljubisavljević je, kako je rekao, naišao na stručno mišljenje o Teslinoj pijaci iz 2003. godine po kome je ugrožena njena stabilnost i sigurnost.

- Nakon sagledanog stanja podneo sam izveštaj gradonačelniku Bogdanu Labanu od koga sam dobio nalog za hitno rešavanje ovog problema. Odmah smo počeli sa ozakonjenjem, uradili smo katastarsko topografski plan kao i geotehnički elaborat za potrebe izgradnje nove, na lokaciji postojeće pijace – rekao je Ljubisavljević

Obavljeni su i razgovori sa zakupcima da bi se sagledale realne potrebe.

- Ideja je bila da proširimo pijacu sa novim sadržajima, da otvorimo dva ulaza u pijacu i sedam  poslovnih prostora po 15 kvadratnih metara koji bi bili otvoreni i prema tezgama i prema pijaci. Tako bi pijaca produžila svoje radno vreme. Potrebno je izgraditi i novih 77 savremenih tezgi u skladu sa novim zakonskim propisima koji regulišu ovu oblast - naveo je Dejan Ljubisavljević.

U ovoj godini će grad, kako je istakla Zagorka Panić da izdvoji sredstva za projektno tehničku dokumentaciju.

- Naredne godine trudićemo se da obezbedimo sredstva za izgradnju nove Tesline pijace, jer sa dobrom projektno tehničkom dokumentacijom možemo da apliciramo na razne fondove gde se mogudobiti sredstva sa kojim bismo krenuli u realizaciju ovog projekta – rekla je Zagorka Panić.

Zamenik gradonačelnika Timea Horvat istakla je važnost obnove Tesline pijace i naglasila da  grad vodi računa o ravnomernom razvoju svih mesnih zajednica.