Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održana 24. sednica Skupštine grada

11.07.2019.

Na 24. sednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, doneta je Odluka o izradi izmene i dopune dela Plana detaljne regulacije za deo Mesne zajednice „Prozivka“, kao i Odluka o postavljanju spomenika atletičaru Đuru Stantiću. Odbornici su, između ostalog, većinom glasova usvojili i Rešenje o donošenju Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Subotice i Rešenje o davanju saglasnosti na Program o izmeni i dopuni Programa poslovanja društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“ za 2019. godinu.

 12815_1.jpg

Odluka o poništenju Odluke o dodeli zvanja Počasni građanin danas nije usvojena. Tokom rasprave o ovoj tački dnevnog reda član Gradskog veća Nemanja Simović je, pored ostalog, pročitao saglasnost nadležnog Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u kome piše da se dopisom Skupština grada Subotice obratila Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave sa zahtevom radi dobijanja saglasnosti na dodeljivanje naziva Počasni građanin grada Subotice književniku Danilu Kišu.

„Imajući u vidu da je članom 93 stav 1 Zakona o lokalnoj samoupravi utvrđeno da Skupštinska jedinica lokalne samouprave odlučuje o dodeljivanju zvanja Počasni građanin osobi čiji su rad i dostignuća od posebnog značaja za opštinu uz prethodnu saglasnost Ministarstva nadležnog za poslovanje lokalne samouprave, a uzimajući u obzir obrazloženje, dostavljene priloge i biografiju predložene ličnosti ovo Ministarstvo po svojoj nadležnosti daje saglasnost Skupštini grada Subotice za dodelu zvanja Počasni građanin književniku Danilu Kišu“, navodi se u dopisu Ministarstva.

Materijal sa 24. sednice Skupštine grada Subotice - http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/cp.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop