Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Izgrađen multifunkcionalni sportski teren u Novom Žedniku

23.07.2019.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, član Gradskog veća zadužen za oblast sporta i omladine Nemanja Simović i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević  obišli su danas novoizgrađeni multifunkcionalni teren za košarku, rukomet i mali fudbal sa tartan podlogom u Novom Žedniku. Investicija vredna sedam miliona dinara kompletno je finansirana sredstvima iz budžeta grada Subotice.

12830_1.jpg

Ulaganja u izgradnju nove sportske infrastrukture u protekle tri godine su, prema rečima gradonačelnika Bogdana Labana, bila izuzetno velika.

- Na Gradskom stadionu smo nakon 40 godina obnovili atletsku stazu, travnatu podlogu, reflektore, a ove godine počinje rekonstrukcija celog Gradskog stadiona što podrazumeva nove tribine i prateće sadržaje. Očekujemo da radovi počnu u novembru i da za godinu dana imamo jedan Gradski stadion  po evropskim standardima – rekao je Bogdan Laban. 

U proteklom periodu oko 40 miliona dinara, podsetio je,  uloženo je u Halu sportova koja je konačno klimatizovana ali pritom nisu zaboravljene mesne zajednice, a ni ulaganja u sportsku infrastrukturu u školama.

- Otvorili smo šest novih  sportskih terena u školama, a u mesnim zajednicama ovo je peta investicija vredna oko sedam miliona dinara. Pre mesec dana izgrađen je novi sportski teren u Čantaviru,  danas predajemo na upotrebu novi sportski teren u Novom Žedniku čime potvrđujemo da želimo ravnomeran razvoj sportske infrastrukture u svim mesnim zajednicama – naglasio je Bogdan Laban.    

Predsednik Skupštine Mesne zajednice Novi Žednik Duško Petrović izrazio je zahvalnost gradonačelniku i njegovim saradnicima što su razumeli potrebe stanovnika Novog Žednika i omogućili da  u kratkom periodu dobiju multifunkcionalni  sportski objekat.

- Zahvalio bih se gradonačelniku i u ime građana Novog Žednika i Sportskog društva, jer nam  je u prethodnom periodu u više navrata pružena pomoć kako u radu tako i u organizaciji manifestacija. Ovaj sportski teren je lep poklon uz koji će naš Fudbalski klub „Preporod“ da proslavi jubilej - osamdeset godina od osnivanja – kazao je Duško Petrović.

A pre samo tri godine na prostoru današnjeg Sportskog centra u Novom Žedniku bila je livada.

- Iz godine u godinu trudili smo se da promenimo izgled ovog dela Novog Žednika tako što smo dodavali sportske sadržaje. Napravili smo restoran, tribine, teretanu na otvorenom, sada ovaj multifunkcionalni teren. Jednostavno stvaramo uslove da bi stanovnici Novog Žednika mogli da se bave sportom – dodao je Duško Petrović.

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop