Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Treći „Subotički polumaraton“ na dan grada

16.08.2019.

Sportska manifestacija 3. „Subotički polumaraton“ održaće se 1. septembra u okviru proslave Dana grada.  Ove godine, prema rečima organizatora, broj učesnika je dupliran u odnosu na prošlu godinu, a prijavljeni su takmičari iz Srbije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije, Rusije, Poljske, Nemačke, Velike Britanije, Austrije, Sjedinjenih Američkih Država, Australije i Nepala. Novina ove godine je staza duga deset kilometara koja nosi naziv „Infostudova desetka”. Osim ove, učesnici na Polumaratonu mogu, kao i prethodne dve godine, da biraju staze od pet i 21 kilometar.

12876_1.jpg

Zamenik gradonačelnika Timea Horvat na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Medija centru Gradske kuće naglasila je da je od izuzetnog značaja ova sportska manifestacija  koja iz godine u godinu postaje masovnija i na dobar način promoviše turizam u Subotici i njeno secesijsko nasleđe .

- Zahvaljujem se svima koji su aktivno uključeni u organizaciju Polumaratona, od hitnih službi, javnih preduzeća, državnih i gradskih institucija pa sve do prijatelja manifestacije – rekla je Timea Horvat.

Narodni poslanik, trkač rekreativac i član Sportskog udruženja „Horizont”, Balint Pastor, naglasio je da će ove godine na Subotičkom polumaratonu učestvovati oko 1.400 takmičara u sve tri kategorije.

-Koliko je interesovanje poraslo govori podatak da smo prve godine imali 560 finišera, godinu dana kasnije  634, što je zaista veliki iskorak. Veoma nas raduje činjenica da se utrostručio i broj Subotičana, koji učestvuju u ovoj sportskoj manifestaciji – rekao je Balint Pastor.

Tokom Subotičkog polumaratona određen broj ulica u užem i širem centru grada biće zatvoren za saobraćaj od 9 do 13 časova.

- Molimo građane da imaju razumevanja za ovu potrebu, a u narednom periodu informisaćemo građane koji su alternativni pravci za saobraćaj, kako bi što manje remetili život i funkcionisanje onih koji ne učestvuju u trkama - dodaje Pastor.

Otvaranje ove sportske manifestacije počinje u devet časova  trkom najmlađih, a organizatori očekuju da će se ovoj akciji odazvati preko 500 dece raznog uzrasta.

Ove godine učesnička medalja je u boji, motiv je Rajhlova palata. Startni paket ima neke novine, a učesnička knjižica će imati određene pogodnosti i popuste.

- Trudimo se svake godine da radimo na brendingu maratona i da on bude prepoznatljiv. Obezbedili smo da u startnom paketu učesnici dobiju poklone koji će ih asocirati na ovaj grad i trku na kojoj učestvuju. Obezbedili smo i majice u zavisnosti od pola ali i trke za koju se učesnik prijavio – rekao je  Nenad Bogar, član SU „Horizont”.