Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Počela izgradnja biciklističke staze u Bačkim Vinogradima

23.08.2019.

U naseljima Bački Vinogradi i Kelebija, u okviru projekta „Opti-bajk“ (Optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni – planiranje i izgradnja biciklističkih staza) koji se realizuje u okviru Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, biće izgrađeno 7,9 kilometara biciklističkih staza. Član Gradskog veća zadužen za oblast privrede i menadžer projekta, Akoš Ujhelji, obišao je danas gradilišta biciklističke staze u Bačkim Vinogradima. Nakon postupka javne nabavke, ugovor je dodeljen preduzeću „PTP Dubrava“ doo iz Bajmoka, a vrednost radova, bez PDV-a je 64,8 miliona dinara.

12889_1.jpg

Uz isticanje da je izvođač započeo pripremne građevinske radove za izgradnju biciklističke staze, Ujhelji je naveo da će dužina biciklističke staze u Bačkim Vinogradima iznositi 4,9 kilometara.

- Uskoro ćemo započeti i izgradnju biciklističke staze na Kelebiji, gde ćemo izgraditi tri kilometara biciklističke staze. Rok za izvođenje radova je 90 dana. U okviru ‘Opti bajk’ projekta uradićemo i projektnu dokumentaciju za izgradnju 25 kilometara biciklističke staze. Ukupan budžet projekta je 2,56 miliona evra, od toga Evropska unija finansira 85 odsto, a grad 15 odsto. Partnerski gradovi su Ašothalom i Tompa, iz Mađarske. Tompa je već započela izgradnju biciklističke staze, a Ašothalom će uskoro raspisati javni poziv – naglasio je Akoš Ujhelji

Glavni cilj projekta je optimizacija saobraćaja u pograničnoj zoni planiranjem i izgradnjom biciklističkih staza. Važno je da taj vid saobraćaja bude ne samo omiljena već i bezbedna alternativa u saobraćaju za sve. Ova investicija doprinosi i prevenciji saobraćajnih nezgoda, a samim tim i povećanju bezbednosti u saobraćaju, povećanju broja turista koji saobraćaju biciklom, kao i jačanju svesti o zdravom načinu života i ekološkog shvatanja.

 

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop