Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Dodeljena dečja zaštitna autosedišta

30.08.2019.

U organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja grada Subotice, a uz svesrdnu podršku gradonačelnika Bogdana Labana, danas su u Novoj opštini održana dva javna časa o pravilnoj upotrebi dečjeg sedišta. Javnim časovima prisustvovalo je ukupno 180 roditelja koji su se dobrovoljno prijavili za učešće.

 12908_1.jpg

Nakon svakog od časova, deo roditelja je određen putem žreba da bi na poklon dobili od Grada jedno univerzalno sertifikovano dečje zaštitno autosedište. Uz predavanje u sali 1, organizovan je i štand na parkingu, kako bi roditelji koji već koriste autosedište proverili da li ga koriste pravilno, ali i da roditelji koji su dobili sedište, odmah nauče kako se dečije autosedište  postavlja.

Predavanje je održala Marijana Jovanović, stručnjak u oblasti bezbednosti saobraćaja koja se već osam godina bavi isključivo bezbednošću dece kao putnika u vozilu. Grad će i naredne godine organizovati ovakve javne časove, a obzirom na interesovanje, odvojiće daleko više sredstava za kupovinu sedišta koje će roditelji dobiti na poklon.