Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Program na maloj bini oduševio Subotičane

31.08.2019.

U okviru proslave Dana grada, 1. septembra  na maloj bini, postavljenoj u centru grada, odvijao se dinamičan i izuzetan program u kome je pred brojnom publikom nastupilo oko hiljadu izvođača. Od 13 do 19 časova na bini su se smenjivali izvođači uglavnom mladi iz škola, brojnih udruženja i kulturno-umetničkih društava, mališani iz Predškolske ustanove „Naša radost“ ali su nastupili i „Veseli folklorci“ iz Gerontološkog kluba „Bajnat“.

 12911_1.jpg

Program je prema rečima koordinatora Radne grupe za organizovanje proslave Dana grada Jasmine Stevanović bio masovniji nego ikada ranije.

- Program je bio raznovrstan. Trudili smo se da program na maloj bini oslika Suboticu u malom, onakvom kakva ona jeste sa svim svojim bogatstvom različitosti i sa spojem tradicionalnog i umetničkog, tako da smo imali plesa, igre, muzike za sve ukuse – kaže Jasmina Stevanović.

Među mnogobrojnim učesnicima i ove godine nastupila su deca iz Gračanice, koja gostuju u Subotici.

- Ono što nas zaista raduje je činjenica da deca osim moderne muzike i novih trendova  još uvek prate i cene stare vrednosti, pa je u programu bilo dosta etno pesama – smatra Jasmina Stevanović.

Ni brojna publika se danas nije štedela, izvođače je tokom celog dana nagrađivala gromkim aplauzima. Program na maloj bini koja je ove godine imala i drugačiju, moderniju scenografiju zatvorile su mažoretkinje.