Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Pokloni za bebe rođene na Dan grada

02.09.2019.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban danas je, u porodilištu subotičke Opšte bolnice, posetio bebe rođene na Dan grada, njihovim majkama čestitao na prinovama i uručio im plakete i poklon vaučere. Prvog septembra rođeno je pet beba, Edit Temjak i Marijana Ilić na svet su donele dečake, a Neda Popović, Ivana Berecki i Klementina Jacek devojčice. Sve bebe su zdrave, rođene prirodnim putem i dobro napreduju.

 12916_1.jpg

Uz konstataciju da je na Dan grada ove godine rođeno pet beba i da je to više  u odnosu na 1. septembar 2018. godine, kada je rođen samo jedan dečak, gradonačelnik Laban je i bebama i roditeljima  poželeo puno zdravlja i sreće.

– Subotička lokalna samouprava se trudi da isprati pronatalitetnu politiku Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade i kroz brojne mere pruža podršku porodicama, tim pre što nas je poslednjih decenija, nažalost, sve manje. Grad Subotica izdvaja značajna sredstva iz budžeta za naknadu troškova za vantelesnu oplodnju, jednokratnu novčanu pomoć trudnicama i roditeljski dodatak za prvo dete, kao i za regresiranje troškova boravka u predškolskoj ustanovi za treće i četvrto dete. Siguran sam da ćemo i u budžetu za narednu godinu izdvojiti dovoljno sredstava za podršku roditeljstvu – naglasio je Bogdan Laban.

Direktor Opšte bolnice Subotica, dr Slobodan Puškar, izrazio je zahvalnost lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Labanu na kontinuiranoj podršci Bolnici i naveo da je i grad Subotica finansijski pomogao izradu projekta rekonstrukcije kompletne Opšte bolnice koja bi, kako je rekao, trebalo da počne uskoro.

Rekonstrukcija Opšte bolnice, dodao je gradonačelnik Laban, radiće se u dve faze.

- Reč je o sredstvima u visini od 25 do 30 miliona evra koja su, zahvaljujući pre svega predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Kancelariji za javna ulaganja Vlade Srbije, obezbeđena za kompletnu rekonstrukciju Opšte bolnice. Verujem da će se ovaj projekat, veoma važan za sve stanovnike Severnobačkog upravnog okruga, ali i za građane Zapadnobačkog i Severnobanatskog okruga koji se na njega  naslanjaju, realizovati u naredne dve do tri godine – podvukao je Bogdan Laban.

Predsednik Skupštine grada Subotice Tivadar Bunford, koji zbog ranije preuzetih obaveza danas nije mogao da prisustvuje poseti, u ime Skupštine grada i svoje ime majke novorođenih beba darivao je buketima cveća.

12916_2.jpg