Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotica će uvek biti uz Gračanicu

20.09.2019.

U okviru posete opštini Gračanica povodom Dana opštine, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima sastao se danas sa predsednikom opštine Srđanom Popovićem, a nakon toga prisustvovao je polaganju kamena temeljca za izgradnju kuće porodici Nemanje Stevića iz Sušice koji je nedavno smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći. Srđan Popović je položio kamen temeljac za petu od ukupno šest kuća koliko će opština Gračanica izgraditi do kraja godine.

12943_2.jpg

Kamen temeljac za izgradnju porodične kuće samohranoj majci Katarini, koja će u njoj odgajati troje male dece, osim predsednika Popovića položili su i zamenik direktora Kancelarija za Kosovo i Metohiju Damjan Jović, predsednik privremenog organa SG Prištine Ljubinko Karadžić i Branimir Stojanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede Vlade Srbije.

– Jedan od prioriteta jeste utemeljenje naših porodica na ovom prostoru i nećemo stati dok krov nad glavom ne dobije svaka porodica kojoj je to potrebno – kazao je Popović.

Damjan Jović se zahvalio opštini Gračanica koja, po njegovim rečima, svakoga dana pokazuje brigu, pažnju i odgovornost za porodice i ukazao na jedinstvo i slogu koju i ovom prilikom iskazuju zajedničkom saradnjom Subotica i Gračanica.

– Ovo je samo jedna u nizu kuća koja će i opština, i Republika Srbija, i mi svi zajedno graditi. Sa nama su danas ovde i kolege iz najsevernijeg srpskog grada, Subotice, što samo svedoči o onome što nam je nekada najviše nedostajalo, a čega danas sve više imamo, a to su sloga i jedinstvo. Srećom, imamo i sve više mogućnosti da pomažemo i porodice, i škole, i obdaništa, i sve ono što je neophodno da bi naš narod ovde svakim danom sve bolje živeo – kazao je Jović.