Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Useljen vrtić u Ugljaru, оpština Gračanica izgradila, grad Subotica opremio objekat

20.09.2019.

Novi vrtić od preko 400 metara kvadratnih koji je izgrađen sredstvima opštine Gračanica opremio je grad Subotica tako da je od danas pušten u upotrebu. Oko stotinu dece predškolske ustanove „Naša Radost“ od danas borave u novom savremenom objektu. Direktorica vrtića Ljiljana Martinović zahvalila je gradonačelniku Subotice Bogdanu Labanu na pomoći u opremanju vrtića istakavši da su uslovi za rad i boravak dece danas više nego dobri.

12944_1.jpg

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kazao je da su izgradnjom ovog vrtića meštani Ugljara dobili mnogo jer njihova deca mogu sada da odrastaju na pravilan način i u dobrim uslovima.

– Drago mi je i što su vaspitači dobili adekvatan prostor da obrazuju i čuvaju ovu decu da ih neguju. Želim da odam i veliku zahvalnost gradonačelniku Subotice gospodinu Labanu koji je donacijom opremio ovo obdanište. Saradnja između naše najsevernije opštine i opštine Gračanica se nastavlja i mogu da garantujem da će ta saradnja iz godine u godinu biti sve jača i jača – kazao je Popović.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban rekao je da sa saradnja između dve kako je kazao bratske opštine nastavlja.

– Nije slučajno ali jeste simbolika da i PU u Subotici nosi naziv ’Naša radost’. Radujem se što smo danas pustili u rad novi objekat. Radimo na zajedništvu koje je preko potrebno srpskom narodu vama ovde najviše ali i mi smo uvek tu da vam budemo podrška ne samo na rečima nego i na delima. Siguran sam da predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zna kakvu podršku ima iz cele Srbije i rukovodstva Srbije. Nastavimo da radimo na sabornosti i jedinstvu – kazao je Laban.

Pre obilaska unutrašnjosti vrtića u Ugljaru gosti su uživali u dečijem karnevalu mališana koji je priređen povodom dana opštine Gračanica.